Kasi-Jespers formue beslaglagt af Skat

Jesper »Kasi« Nielsen kræver adgang til 100 mio. kroner, som er låst i spektakulær skattestrid - han beskylder Skat for fejl, læk og trusler gennem sagsforløbet og forlanger nu adgang til sine låste konti og aktiver.

Bankkonti og aktiver såsom biler og ejendomme, der tilhører Jesper »Kasi« Nielsen og hans familie, er blevet indefrosset af Skat. Jesper Nielsen kræver at få lov at hæve penge igen og retter skarpe beskyldninger mod Skats håndtering af familiens skatteforhold. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medarbejdere hos Skat har gennem længere tid udsat Jesper »Kasi« Nielsen for personlig hetz, og behandlingen af Nielsens skattesag bygger på fejl, læk og trusler.

Sådan lyder det i hvert fald fra Jesper »Kasi« Nielsen, der retter et uset hårdt angreb mod landets skattemyndighed, der siden efteråret 2010 har boret sig ned i hans økonomi.

»Vi er blevet behandlet af Skat, som var vi kriminelle,« siger Jesper Nielsen, der for få dage siden erklærede sin håndboldklub AG København konkurs. Umiddelbart efter kom et krav fra Skat på 168 mio. kroner frem til offentlighedens kendskab.

Han anklager Skat for at have begået procedurefejl ved ikke at informere om, at familien Nielsens bankkonti den 19. juli blev lukket som følge af en arrestbegæring. Tilmed anklager han lederen af indsatsgruppen i Skat for at have truet ham med en kæmperegning, hvis familien Nielsen i forsommeren 2012 ikke sagde ja til en frivillig aftale om at betale 57 mio. kroner i skat og derved lukke sagen.

»Hvis vi ikke var med på den aftale, så truede han os med, at han (lederen af indsatsgruppen, red.) ville komme med hele hornorkestret,« siger Jesper Nielsen.

Som det ser ud fra Jesper Nielsens side, hviler skats krav på et usagligt grundlag som medfører, at Skats krav er vokset fra 57 mio. kroner til 168 mio. kroner. Familien Nielsen afviser at betale beløbet. I stedet lancerer familien nu et modangreb på Skat, og familiens krav er klare:

»Vi ønsker, at alle arrester mod familien Nielsen bliver ophævet, og at skattestriden om Brøndby-sponsoratet bliver prøvet ved en domstol,« siger Jesper Nielsen med henvisning til, at Skat forsøger at beskatte et sponsorat til Brøndby IF på op mod 200 mio. kroner som et udbytte fra selskabet. Ifølge Skats vurdering har dette sponsorat været i Jesper Nielsens personlige interesse frem for i virksomheden Kasi’s interesse.

De seneste dage har familien Nielsen haft held med at slå tilbage mod skat. Så sent som i aftes fik familien Nielsen nedlagt fogedforbud mod Ekstra Bladet, som havde bragt Nielsens skattedokumenter. De var angiveligt var lækket for skat. Tilmed har familien Nielsen beskyldt skat for læk af personlige oplysninger om skattesagen, og det fik i går Skatteministeriet selv til at bede politiet undersøge både Skat og Skatteministeriet for et eventuelt læk.

Jesper Nielsen oplyser, at han snarest vil kære arresten, som Skat via Kammeradvokaten fik nedlagt 19. juli. Lykkedes han med det, vil familien igen få adgang til sine konti og aktiver privat såvel som i deres selskaber. I øjeblikket kan familien ikke hæve penge på deres bank-konti, og de har heller ikke mulighed for at sælge hverken biler eller ejendomme for at komme til kontanter.

Berlingske Business har kontaktet Jesper Nielsens advokat for at høre, om han bakker sin klient op om de barske anklager mod skat.

»Jeg kan ikke umiddelbart pege på, at der er sket noget ulovligt i Skats behandling af sagen ud over det eventuelle læk. Men der er ingen tvivl om, at det er pokkers ubehageligt for familien Nielsen, at der bliver sendt agterskrivelser på et tidspunkt, hvor familiens rådgivere er på ferie, og at der pludseligt lukkes for deres konti,« siger advokat Henrik Haldbo.

Krikken fra Jesper Nielsen har Berlingske Business forelagt Skat. Men ledelsen af SKAT har ikke ønsket at give dens udlægning af sagsforløbet omkring Jesper Nielsens skattesag.