Kasi-Jesper venter gevinst på over en halv milliard

Jesper 'Kasi' Nielsen forventer så gode resultater fra Pandora i 2014, at han kan hive mindst 600 mio. kr. hjem i earn-out.

Jesper Kasi Nielsen gnider sig i hænderne over Pandoras regnskab, som viser fremgang på de markeder, der er afgørende for hans earn-out. Fold sammen
Læs mere
Foto: BERLINGSKE FORSIDE
Pandoras resultat næste år er afgørende for, hvor mange penge den tidligere distributør for selskabet Jesper Nielsen kan hive hjem i den omdiskuterede earn-out. Og Kasi-Jesper forventer ikke så lidt, skriver Dagbladet Børsen.

Tirsdag fremlagde Pandora nemlig kvartalsregnskab, og det viste stor fremgang på de centraleuropæiske markeder, som netop der er afgørende for Jesper Nielsen.

»Jeg lægger mærke til, at Tyskland er i fremgang, og så ved jeg, at Italien er i markant vækst også, så det varmer da meget at se de nye tal. Jeg er svært tilfreds,« siger Jesper Nielsen til Børsen.


Sidste år nedskrev Pandora værdien af den såkaldte earn-out-aftale fra 518 millioner kroner et år tidligere til 51 millioner kroner. Det er penge, Jesper Nielsen skal have i 2014, efter at Pandora købte ham ud af selskabet CWE, der distribuerer Pandora-smykker i Europa.

Det seneste kvartalsregnskab viser imidlertid en vækst på 46,5 procent i Europa. Ifølge Jesper Nielsen selv er 2014 det vigtigste år for værdien af hans earn-out, og det er derfor kærkomment, at Pandora tjener penge i Tyskland, Østrig, Schweiz, Holland og Italien, der var de lande, hvor Jesper Nielsen var distributør - og dermed omfatter earn-out-aftalen.

»Alt under 600 mio. kr. er fuldstændig vanvittigt. Det er worst-case scenario. Jeg sover helt stille og roligt om natten, og nu er der ikke andet end et år og to måneder tilbage. Så skal vi have lov til at kigge i bøgerne,« siger Jesper Nielsen.


Pandoras administrerende direktør, Allan Leighton, vil ikke afsløre over for Børsen, hvor stort et beløb, han regner med at sende til Jesper Nielsen om et godt år.

»Der er indskrevet en fast metode for, hvordan Jesper Nielsens beløb bliver regnet ud. Jo bedre det går for Pandora, desto bedre bliver det for Jesper Nielsen. Men vi regner først det endelige beløb ud, når vi skal gøre det,« siger Allan Leighton.