Kasi-Jesper tiltalt for ulovlige lån for tocifret millionbeløb

Jesper Nielsen og to familiemedlemmer nægter sig skyldige i tiltale om at have optaget lån ulovligt.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erhvervsmanden Jesper Nielsen er sammen med to familiemedlemmer blevet tiltalt for at have taget ulovlige lån for i alt 33,3 millioner kroner gennem familiens moderselskab i perioden fra 2009 til 2017.

Det skriver TV2 og Ekstra Bladet.

Onsdag besluttede Retten i Glostrup, at de to familiemedlemmer og Jesper Nielsen, der er kendt som Kasi-Jesper, ikke kunne få nedlagt navneforbud.

TV2 skriver, at de ulovlige lån skal være optaget i selskabet Dojajean Holding ApS, der i en årrække har været moderselskab for familiens andre aktiviteter - herunder firmaet bag Pandora CWE - inden det blev erklæret konkurs ved Sø- og Handelsretten i august 2017.

Ifølge tiltalen har Jesper Nielsen og hans familiemedlemmer ikke indfriet de ulovlige lån hverken før eller efter konkursen, selv om gælden er nedskrevet i regnskabet.

Jesper Nielsen fortæller til TV2, at familien har taget lånene, men de nægter sig alle tre skyldige. Ifølge Jesper Nielsen handler det om en teknikalitet.

- Vi har betalt skatten. Det er bare sket via vores selvangivelser. Og så vidt jeg forstår, er problemet mere bogføringsteknisk, siger han til mediet.

Kasi-Jesper er kendt for sine kampe mod Skat og smykkevirksomheden Pandora. Han blev i 2010 mangemillionær, da han solgte sin andel af Pandora.

I oktober vandt Jesper Nielsen et opgør mod skat om et skattesmæk på 245 millioner kroner.

Sagen om de ulovlige lån er endnu ikke berammet ved retten. Ifølge Ekstra Bladet risikerer familien en bødestraf, hvis de bliver dømt.

/ritzau/