Kasi Jesper taber skattesag om stort millionbeløb

Halvanden måned efter, at Kasi Jesper vandt en sejr over Skat, har den danske smykkerigmand nu tabt en anden skattesag. Østre Landsret har netop dømt, at Skat havde ret til at sende en skatteregning på 245 mio. kr. til Kasi Aps.

(Jesper Kasi Nielsen foran Østre Landsret  den 12. september 2017 i forbindelse med den tidligere skattesag imod ham, der omhandlede sponsorpenge. Denne sag vandt Jesper Kasi Nielsen og hans familie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske smykkerigmand Jesper »Kasi« Nielsen har netop tabt en skattesag i Østre Landsret. Det skriver landsretten i et domsresumé. Sagen omhandler en skatteregning på omkring 245 mio. kr., som skattevæsnet sendte til Jesper »Kasi« Nielsens virksomhed Kasi Aps., efter rigmanden blev købt ud af et fælles selskab med Pandora.

Sagen har sit udspring i selskabet Pandora Jewelry Central Western Europe, som Pandora og Kasi Jesper oprettede i fællesskab i 2009. Kasi Jesper havde havde eneret til at sælge Pandora-smykker i blandt andet Tyskland, og han skød sine aktiviteter ind i det fælles selskab. Skat havde i første omgang givet tilladelse til, at dette kunne gøres skattefrit, da Skat blev informeret om, at der ikke var igangværende drøftelser om at videresælge Pandora Jewelry Central Western Europa, og at Kasi og Pandora ikke regnede med, at der ville ske et salg inden for tre år.

Men allerede året efter blev Pandora børsnoteret, og i den forbindelse blev Kasi Aps. købt ud af Pandora Jewelry Central Western Europe. Da Skat havde fået at vide, at man ikke ville sælge selskabet inden for tre år, tilbagekaldte myndigheden i januar 2011 sin tilladelse til skattefrit at overdrage de store salgsaktiver i Kasi Aps, hvilket udløste en skatterening til selskabet på 245 mio. kr. Det mente Jesper »Kasi« Nielsen ikke var berettiget, og han trak derfor Skat i retten. Først tabte han sagen i Landsskatteretten, og den dom er nu blevet stadfæstet i Østre Landsret.

»Efter rettens opfattelse havde parterne endvidere ved oplysningen om, at man ikke så, at der indenfor en periode på de næste 3 år ville ske et salg, bibragt SKAT en urigtig forudsætning, som ansøgerne vidste var væsentlig for Skat,« skriver Østre Landsret i sit domsresumé.

»Landsretten fandt under bl.a. disse omstændigheder, at der er en stærk formodning for, at skatteundgåelse reelt var et hovedformål med omstruktureringen, og at denne formodning ikke var blevet afkræftet.«

Jesper »Kasi« Nielsen har hele tiden hævdet, at timingen i Pandoras børsnotering kom som en overraskelse for ham, og at han altså ikke var klar over, at den lå lige om hjørnet, da han indgik aftalen med Pandora om at etablere det fælles selskab. Østre Landsret skriver, at det ikke har kunnet fastlægges præcis, hvornår Pandoras ejer, kapitalfonden Axcel, begyndte at afsøge muligheden for at børsnotere Pandora, og at det ikke anses for godtgjort, at Kasi Aps. kendte til børsnoteringsplanerne. Kasi Aps. kunne dog, ifølge Østre Landsret, identificeres med rådgiveren Deloitte, der oprindeligt indleverede anmodningen om skattefrihed, som indeholdt oplysninger, der måtte anses at være tiltrådt af Pandora eller Axcel.

»Landsretten konkluderede derfor, at det, også i forhold til Kasi, var berettiget, at Skat havde tilbagekaldt tilladelsen,« skriver Østre Landsret.

Dagbladet Børsen har været i kontakt med Jesper »Kasi« Nielsen, der på SMS bekræfter, at han har tænkt sig at anke sagen til Højesteret.

»Yes, den er meget principiel,« skriver han i en sms.

Dagens dom falder blot halvanden måned efter, at Jesper »Kasi« Nielsen vandt en anden sag mod Skat, der omhandlede rigmandens sponsorater i AG København og i Brøndby IF.