Kasi-Jesper kan undgå personlig konkurs

Revisor vurderer, at ejer-familiens selskaber ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for problemerne i AG København.

Kasi-Jesper til håndbold, hvor klubben AG København spillede mod Atletico Madrid. Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag trak Jesper Nielsen, kendt som Kasi-Jesper, stikket i håndboldklubben AG København, da han erklærede selskabet bag, AG Håndbold ApS, konkurs. AG Håndbold ejes af Dojajean Holding ApS, der igen ejes af Jesper Nielsen, søsteren Dorthe Nielsen og deres mor Dorthe Nielsens personlige selskaber.

Sportsatsningen i AG Håndbold har uden tvivl kostet familien Nielsen mange millioner kroner. Men det tyder på, at de økonomiske problemer i håndboldklubben ikke vil udløse en personlig konkurs hos de øverste ejere.

- Det ser ikke ud til, at de øverste selskaber hæfter for gælden eller har stillet sikkerhed for de underliggende selskaber, udtaler statsautoriseret revisor Alfred Grinderslev fra Grinderslev Management til Dagbladet Børsen.

Ifølge Børsen fremgår det ikke af regnskaberne, at de tre familiemedlemmer kan gøres ansvarlig for problemerne i datterselskaberne. Det skal det ifølge regnskabsloven gøre, hvis det er tilfældet.

Berlingske Business har tidligere beskrevet de økonomiske forhold i Dojajean Holding ApS, der ejer AG Håndbold ApS.
Her fremgik det, at en stor del af de mange millioner kroner som Jesper Nielsen og hans familie fik for deres Pandora-selskaber, er brugt på afbetaling af gammel gæld, og en stor del er slugt af underskudsgivende datterselskaber. Jesper Nielsen er blandt andet blevet kendt i den brede offentlighed for sit engagement i håndboldklubberne AG Håndbold og tyske Rhein-Neckar Löwen samt et sponsorat af fodboldklubben Brøndby.

Størst usikkerhed knytter sig til en fremtidig Pandora-gevinst, der kan blive udløst i 2015. Den mulige gevinst er resultatet af en såkaldt earn-out aftalen med Pandora. Den hævdede Kasi-Jesper på et tidspunkt, at den var over en milliard kr. værd. Pandora værdisatte aftalen til 518 mio. kr. ved børsnoteringen af selskabet i 2010, men siden er værdien blevet nedjusteret to gange, og Pandora bogfører i dag forpligtelsen til bare 51 mio. kr.

- trichs