Kasi-Jesper indhentet af gammel gæld

Tre år efter Jesper Nielsens deroute kræver Brøndby IF og en tysk håndboldklub millioner fra den danske erhvervsmand.

Daværende Brøndby-hovedsponsor Jesper Nielsen efter et krisemøde i fodboldklubben i 2009. Foto: Teitur Jonasson Fold sammen
Læs mere

Jesper Nielsen købte sig til eksponering, indflydelse og stjernestatus, da han skød store summer i sportsklubber for fem-ti år siden. Men den gavmilde forretningsmand fra Vestegnen har endnu ikke betalt alle sine regninger.

Sådan lyder det i dag fra både fodboldklubben Brøndby IF og den tyske håndboldklub Rhein-Neckar Löwen.

»Jesper Nielsen skylder stadig klubben penge, og senest har vi lavet en aftale med ham om, at han skal betale dem i 2015. Det forventer vi, at han gør,« siger Lars Lamadé, direktør i håndboldklubben Rhein-Neckar Löwen, der har været i økonomiske problemer, efter at Jesper Nielsen trak sig fra klubben omkring 2012.

Også Brøndby IF, der forventer et underskud på 145-155 mio. kroner i årsregnskabet, oplyser, at Nielsen endnu ikke har betalt klubben, hvad han skylder. Det drejer sig ifølge fodboldklubben om i alt 44,6 mio. kroner. Beløbet dækker manglende afdrag på en ophørsaftale og et engangsbeløb på 41,3 mio. kroner, som Brøndby var blevet lovet, hvis klubben ikke kunne finde en ny hovedsponsor.

Jesper Nielsen har dog ikke umiddelbart tænkt sig at betale klubberne.

»Det går jo begge to godt i dag, og det er et juridisk spørgsmål, om disse aftaler er overholdt. Vi mener, at det er de,« skriver Jesper Nielsen i en e-mail til Berlingske Business og fastslår, at han allerede har betalt Brøndby IF 160 mio. kroner.

Brøndby IF og Rhein-Neckar Löwen var to af de største sportsinvesteringer, som Jesper Nielsen foretog. Men efter få år mistede Jesper Nielsen interessen for klubberne. En økonomisk deroute i 2012 og en stor skattesag fik ham yderligere på kant med dem, og Nielsens pludselige økonomiske problemer fik både Rhein-Neckar Löwen og Brøndby til at give Kasi Aps henstand i forligsaftaler. Henstanden gælder ifølge aftalen med Brøndby IF frem til 1. juli 2015, og af et børsprospekt fra klubben fremgår det endvidere, at Brøndby er klar til at »indlede en voldgiftssag mod Kasi ApS«, hvis de to parter ikke bliver enige om betaling.

Når skæringsdatoen netop er 1. juli 2015, skyldes det, at både Brøndby IF, Rhein-Neckar-Löwen og Skat har blikket rettet mod en såkaldt earn out-aftale, som skal betales af Kasis gamle samarbejdspartner Pandora og give penge i den tomme Kasi-pengekasse i første halvår 2015. Problemet er dog nu, at Pandora har nedskrevet aftalens værdi til nul kroner og således ikke har til hensigt at udbetale så meget som en krone til Kasi. Den vurdering er dog helt gal ifølge Jesper Nielsen. Han har så sent som i december vurderet, at Pandora kommer til at betale ham 753 mio. kroner.