Kasi-Jesper fanget af gamle udtalelser

Jesper »Kasi« Nielsen kan have scoret et af de største selvmål i sin erhvervskarriere. Udtalelser fra 2009 svækker hans kamp mod skattevæsenet væsentligt, vurderer to eksperter.

Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smykkemillionæren Jesper »Kasi« Nielsen har talt med to tunger om sit stærkt omtalte Brøndby-sponsorat. Det kan få fatale konsekvenser i hans spektakulære strid med Skat om op mod 168 mio. kroner. I udtalelser fra 2009 erkender Jesper Nielsen, at sponsoratet ikke kom hans virksomhed Kasi Group til gavn.

»Mit marked er det tyske, så derfor får jeg ret beset intet ud af min aftale med Brøndby. Typisk vil en hovedsponsor have gavn af aftalen på PR-fronten eller i anden sammenhæng. Det har jeg ikke. Derfor er jeg mere mæcen end sponsor,« lød det fra Jesper Nielsen i et interview med Berlingske i maj 2009. I et andet interview med Tipsbladet fra 2009 kommer han med flere udtalelser i samme retning.

De gamle citater rammer ham nu i nakken. Jesper Nielsen har de seneste uger i fuld offentlighed forsøgt at overbevise Skat om det stik modsatte: at sponsoratet netop var i hans virksomheds interesse, og at det derfor ikke skulle udbyttebeskattes, som var det hans private hobby. Men de gamle udtalelser findes stadig og vil uden tvivl blive brugt imod ham i en mulig landsskatteretssag. Det vurderer to eksperter.

»Det helt centrale i skattestriden er, om sponsoratet har haft en værdi for Jesper Nielsens virksomhed. Hvis han selv siger i gamle interview, at det har det ikke, så har han bestemt lettet bevisbyrden for Skat,« siger Jan Pedersen, professor i skatteret ved Aarhus Universitet.

Juraprofessor Lars Bo Langsted bakker op:

»Myndighederne vil sige, ’du er citeret sådan og sådan. Hvordan kan det være, at du nu har skiftet forklaring?’ Så er det op til dommeren at vurdere værdien af de gamle udtalelser.«

Jesper Nielsen afviser, at de gamle udtalelser svækker hans sag.

»Jeg står ved udtalelserne, men bid mærke i, at de er fra 2009. På det tidspunkt forsøger jeg jo at forhandle mig ud af sponsoratet,« siger Jesper Nielsen.

Sponsoratet er dog endnu ikke udløbet den dag i dag.