Kasi-Jesper bekræfter kopisag i Holland

Smykkedesigner Christina Hembo har anlagt fogedsag mod Endless for at have kopieret hendes smykker. Kasi-Jesper bekræfter sagen over for Berlingske.

Foto: Betina Garcia og Thomas Lekfeldt

Med sit nye firma Endless Jewelry har Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, krænket sin tidligere designer og producent Christina Hembo fra Christina Jewelry & Watches.

Sådan lød udlægningen torsdag morgen på finans.dk, og nu bekræfter en af sagens hovedpersoner, at der har været en fogedsag i Holland om kopiering. Sagen er dog ganske lille og allerede afsluttet, lyder det fra Jesper Nielsen.

»De (Christina og Claus Hembo, red.) fik nedlagt et fogedforbud mod seks charms ud af vores 432 i fire dage,« fortæller Jesper Nielsen i en e-mail til  Berlingske.

»Det skulle så efterfølgende følges op i en retssag, men det blev det aldrig,« skriver Jesper Nielsen og fastslår, at der ikke længere er nogen strid med Hembo-parret.

Hverken Christina eller Claus Hembo ønsker at kommentere fogedsagen, som de ifølge finans.dk har fået medhold i.

De to blev udpeget til at designe og producere smykkerne for Endless, da virksomheden blev stiftet i efteråret 2012. Forleden kunne Berlingske fortælle, at de to parter var gået fra hinanden efter kun to års samarbejde. I stedet havde Jesper Nielsen hyret designeren Julie Sandlau til at designe og producere Endless' smykkekollektioner.

Dengang ønskede Claus Hembo ikke at fortælle om det brudte samarbejde med Endless. Og meldingen er i dag den samme fra forretningsmanden.

»Vi har ingen kommentarer,« lydet det fra Hembo.

Det er ikke første gang, at ægteparret Hembo er i strid med Jesper Nielsen. Tidligere solgte Jesper Nielsen ure for Hembo-firmaet, men også det endte i et skrivebordsslagsmål. Sagen handlede om, at Jesper Nielsens daværende firma Kasi havde købt eksklusive af ure fra Hembo-firmaet, som han skulle have solgt til udenlandske butikker, der kunne markedsføre dem til 9.000 kroner stykket. I stedet videresolgte Jesper Nielsen urene til den danske discountkæde Netto, der solgte dem til 699 kroner stykket. Hembo-parrrets forretningsidé lå i grus, og de blev rasende på deres daværende samarbejdspartner. De anlagde en sag mod ham, og Jesper Nielsen fik indgået et forlig dengang ved at betale omtrent 6 mio. kroner.

Det er første gang, at Endless er havnet i en fogedretssag i Holland. Men det er ikke første gang, at smykkefirmaet er blevet kritiseret af sine danske kollegaer i branchen. Da Endless lancerede sine første kollektioner - med Christina Hembo som designeren bag - var Ole Lynggaards direktør ude med riven efter Jesper Nielsen og Endless. Det nye smykkefirma var »et kopikoncept, som snylter på andres designindsats,« lød det fra direktøren hos Ole Lynggaard.

Endless sælger charms og læderarmbånd, og konceptet minder en hel del om andre koncepter, som smykkefirmaerne Ole Lynggaard og Kranz & Ziegler satte på markedet flere år forinden. Ifølge Jesper Nielsen har Endless' produkter altid befundet sig på den rigtige side af lovgivningen.