Kasi-Jesper advarer lakridskongen: Du har lukket banditter ind i dit livsværk

I et noget mystisk opslag på Facebook begræder Jesper Kasi Nielsen, at Johan Bülow har solgt majoriteten af sin forretning til en kapitalfond. Du har lukket banditter ind i dit livsværk, siger den erfarne iværksætter.

Lige siden det i starten af sidste uge kom frem, at Johan Bülow solgte majoriteten i sit lakridsimperium til den svenske kapitalfond Valedo, har man skulle lede forgæves efter kritiske røster.

Salget er blevet udlagt som en stor sejr for den unge entreprenør og som et naturligt skridt i bestræbelserne på at udvide forretningen udenlands.

Men nu melder en velkendt stemme sig i debatten, og indslaget er ikke positivt. Ifølge Jesper Kasi Nielsen har Johan Bülow med salget nemlig »lukket banditter« ind i livsværket, fremgår det af et opslag på Facebook.

»Gjorde ondt at se Johan Bülow sælge ud af sin fantastiske virksomhed... Det er nu ikke længere et spørgsmål om han skal forlade sin virksomhed, men om hvornår..,« skriver Jesper Kasi Nielsen på sin Facebook-side onsdag aften.

I opslaget linker Jesper Kasi til en blog fra Berlingske Business Claus Skovhus, der derimod roser salget.

»Det, der betyder noget, er, at vækst koster, og eksplosiv vækst kræver både finansielle muskler og ledelsesmæssige ressourcer,« vurderer Claus Skovhus, men den opfattelse deler Jesper Kasi ikke.

»Vores ven her fra Berlingske Business glemmer vist, at de fleste virksomheder, der købes af kapital fonde, køres direkte ind i væggen,« skriver han.

Jesper Kasi var selv en del af Pandora, da smykkegiganten i sin tid blev opkøbt af Axcel, og det fremhæves ofte som et eksempel på et positivt eksempel. Kasi-Jesper afskriver dog det køb som rent lykketræf og kalder dem »snydeheldige«.

Johan Bülow selv forklarede i sidste uge, at Valedo blandt andet skulle hjælpe lakridsforretningen med at vokse i udlandet, hvor særligt Tyskland bliver vurderet som interessant. Valedo har tidligere købt sig ind i Joe & Juice og hjulpet med at brede konceptet ud til udlandet.

»»Det har været vigtigt for mig at sikre virksomhedens videre vækst med en partner, der har prøvet flere af de tiltag vi står overfor at skulle gennemføre i de kommende år. I Valedo har vi fundet en partner, der bakker fuldt op om vores strategi, tilgang til kvalitet og ide om, at hele verden kan lære at elske lakrids,« lød det fra Johan Bülow i sidste uge, hvor han samtidig erklærede sig overbevist om, at Valedo var den rigtige partner.

Det er Jesper Kasi Nielsen dog ikke.

»Håber det skæppede i kassen Johan , men du får ondt i maven fremadrettet med de banditter, du nu har lukket ind i dit livsværk,« skriver han til sidst.

Siden sit dramatiske exit fra Endless Jewelry har Jesper Kasi Nielsen kastet sig over en ny smykkeforretning, Amazing Jewelry, der åbnede sin første forretning i Danmark for snart en måned siden.