Kaserne bliver til luksusboliger

Ejendomsselskabet Norden er ved at omdanne den ældgamle Jægersborg Kaserne til 31 boliger med en samlet prislap på en kvart milliard.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter tre års tilløb har Ejendomsselskabet Norden, via fonde med pensionskasser som indskydere, indledt salget af 31 boliger i den mere eksklusive ende af prisskalaen og med en usædvanlig beliggenhed, nemlig i den fredede Jægersborg Kaserne, der blev opført nord for København i årene 1733-1747.

»Vi købte kasernen for 50 millioner kroner i 2010 efter et offentligt udbud. Siden har vi haft tæt dialog med Kulturstyrelsen og fået udarbejdet lokalplan. Det er en fornøjelse at kunne skabe et helt unikt boligmiljø,« siger Peter Andreassen, administrerende direktør og partner i Norden.

De eksisterende og fredede kasernebygninger er ved at blive omdannet til 27 moderne boliger fra cirka 100 kvadratmeter til et stykke over 200 kvadratmeter. Desuden opfører Norden fire nye boliger.

Udbudspriserne er 40.000 kroner per kvadratmeter, og ved første søndag med åbent hus dukkede 350 mennesker op.

De første boliger er klar til indflytning ved nytår, mens de sidste skal kunne byde køberne velkommen til sommer.

Norden har udviklet projektet sammen med ingeniørfirmaet Pro Con og tegnestuen Over Byen, mens det lokale mæglerfirma Lützau står for salget af boligerne.

Ejendomsselskabet Norden har ikke selv ejendomme, men styrer, via fonde, bygninger og udviklingsprojekter for cirka syv milliarder kroner for pensionskasserne ATP, DIP, Industriens Pension, JØP og PFA.