Kartoffel-landmand nægtede at sælge grund til Googles milliardbyggeri: Nu har Luxembourgs regering vundet

Luxembourg har vundet en længerevarende retssag mod en grundejer i den centrale region Bissen, som nægtede at sælge et lille stykke landbrugsjord, der blev brugt til at dyrke kartofler.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Luxembourg har vundet en længerevarende retssag mod en grundejer i den centrale region Bissen, som nægtede at sælge et lille stykke landbrugsjord, der blev brugt til at dyrke kartofler.
Læs mere
Fold sammen

Luxembourg har vundet en længerevarende retssag mod en grundejer i den centrale region Bissen, som nægtede at sælge et lille stykke landbrugsjord, der blev brugt til at dyrke kartofler. Regeringen vil tilbyde grunden til Google, for at selskabet skal bygge sit nye 1 mia. euro (ca. 7,4 mia. kr.) dyre datacenter i landet.

Det skriver Financial Times.

Luxembourg er i hård konkurrence med andre lande, heriblandt Østrig, om at overbevise internetgiganten Google, om at den skal placere sit nye datacenter i landet. Investeringen ville ifølge Financial Times være afgørende for det lille land, da den vil skabe nye jobpositioner og tiltrække andre teknologiselskaber.

Dog har landets indsats været på en prøve, da det på grund af modstand fra en enkelt kartoffel-landmand ikke har kunne sikret en lokation til datacenteret.

Ifølge Luxembourgs vicepremierminister, Etienne Schneider, var det en ud af tre brødre, der ejer landsstykket, som modsatte sig opkøbet af grunden. Men han bukkede til sidst under for presset.

»Problemet for landmanden var ikke prisen. Det handlede om tre brødre, der havde arvet grunden fra deres forældre, hvor den ene bror ikke havde kontakt med de to andre. De to ville gerne sælge deres dele af grunden, mens den tredje ikke ville sælge sin,« siger Etienne Schneider til Financial Times.

Yderligere har Etienne Schneider til Financial Times udtalt, at Google allerede har accepteret en aftale om pris for jorden, og afslører at de to parter har været i forhandlinger siden begyndelsen af 2017.

Google har overfor Financial Times ikke ønsket at bekræfte om selskabet vil fortsætte med investeringen i Luxembourg.

/ritzau/FINANS