Kartelsag mod lokalbanker afgjort

Konkurrencestyrelsen offentliggør ved middagstid, om syv lokalbanker på Sjælland lavede et kartel.

Var det i orden, at syv lokalbanker på Sjælland delte kunderne mellem sig? Og at de via beskeder og samtaler blev enige om, at de ikke måtte etablere sig i hinandens områder?

Konkurrencestyrelsen mener nej - og nu har Konkurrenceankenævnet set på sagen. Nævnets kendelse offentliggøres senere onsdag, hvor Konkurrencestyrelsen holder pressemøde om sagen.

De syv lokalbanker er mistænkt for at have lavet et kartel. De syv banker er Lokalbanken i Nordsjælland, Skælskør Bank, Diba Bank i Næstved, Vordingborg Bank, Lollands Bank, Møns Bank og Totalbanken på Fyn.

I midten af august tog Konkurrencestyrelsen første stik i sagen om bankerne. Det skete, da styrelsen fik lov af Konkurrenceankenævnet til at offentliggøre dokumenter, der florerede mellem bankerne. Det var blandt andet en del e-mails og interne mødereferater, som styrelsen fik lov til at offentliggøre. Konkurrencestyrelsen mente, at en offentliggørelsen var af betydning, da man via dokumenterne kunne se, hvorfor styrelsen mener, at der er tale om karteldannelse. Bankerne selv ønskede ikke papirerne offentliggjort.

Ritzau