Karsten Ree vil trække Amagerbankens top i retten

Erhvervsmanden Karsten Ree endte med et personligt tab på op imod 750 mio. kr. som den store taber i Amagerbankens krak, og det har bankens tidligere storaktionær ikke tænkt sig at lade gå ubemærket hen.

Karsten Ree har både tabt penge på Cimber Sterling og Amagerbanken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigmanden siger til Morgenavisen Jyllands-Posten i sit første interview siden en uvildig undersøgelse om bankens krak så dagens lys i sidste uge, at han er klar til at sagsøge bankens tidligere ledelse.

Dermed følger Karsten Ree i fodsporene på statens afviklingsselskab, Finansiel Stabilitet, der ligeledes har planer om at hive Amagerbankens forhenværende ledelse i retten.

- Det er med meget stor sikkerhed, at jeg foretager mig noget. Det, der er foregået i banken, er så gravende og kritisabelt, at jeg har sat mine rådgivere til at gennemtrevle den uvildige rapport med henblik på at anlægge en retssag, siger Karsten Ree til Jyllands-Posten.

Han blev milliardær på salget af livsværket Den Blå Avis. En stor del af pengene blev brugt på at støtte den kriseramte Amagerbanken i henholdsvis efteråret 2009 og sensommeren 2010.

BNB