Karsten Ree vil rense helt ud i Amagerbankens bestyrelse

Karsten Ree går efter en fuldstændig udrensning i Amagerbankens bestyrelse. Det står klart nu, hvor formandskandidaten, advokat Niels Heering, sætter navn på de øvrige bestyrelseskandidater. (Opdateret kl. 8.56)

Foto: Søren Bidstrup
Rigmanden Karsten Ree, der ejer lige under en tredjedel af Amagerbanken, vil nu have egne folk på alle besyrelsesposter i banken.

De eneste der overlever det blodbad mod den siddende bestyrelse, som Karsten Ree har planlagt til den ekstraordinære generalforsamling 10. november, er den næstformand der i forvejen repræsenterer ham, og så de to bestyrelsesrepræsentanter, der er udpeget direkte af det statslige afviklingsselskab, Finansiel Stabilitet.Ifølge en pressemeddelelse fra Niels Heering, formand for det store advokatfirma Gorrisen Federspiel, er det alene den nuværende næstformand for Amagerbanken, Tina Fogh Aagaard, der skal forsætte på posten, samt direktør Steen Hemmingsen og forhenværende bankdirektør Steen Hove, der er udpeget af Finansiel Stabilitet. Juristen Tina Fogh Aagaard kom ind i bestyrelsen i forbindelse med at Karsten Ree første gang smed knap en halv milliard kr. ind i banken i vinteren sidste år, og hun er til daglig direktør for Karsten Rees selskaber.

"Jeg har drøftet den fremadrettede sammensætning af Aamgerbankens bestyrelse med Bankens største aktionærer. På den baggrund vil der på den indkaldte ekstraordinære generalfrosamling onsdag den 10. november blive stillet forslag om valg af en heltt ny bestyrelse forBanken," skriver Niels Heering.


Tre nye kandidater på banen

Ifølge Niels Heering opstiller der tre nye kandidater til bestyrelsen, ud over ham selv. Det er Hans Nielsen, der er pensioneret statsautoriseret revisor og har været Karsten Rees revisor og tætte sparingspartner i mere end 30 år. Han er med i stort set alle bestyrelser, hvor Karsten Ree har økonomiske interesser.

Den anden kandidat er Hans Boye Clausen, der er aktuar og indtil 1. november adm. direktør for AP Pension, mens den tredje kandidat er Jens Peter Toft, der i mange år var chef for corporate finance-afdelingen i Danske Bank, og nu har en selvstændig konsulentvirksomhed, i øvrigt med base i det kontorfællesskab på Sankt Annæ Plads i København, hvor også Finansiel Stabilitets bestyrelsesformand, Henning Kruse Petersen, har sin gang.

Jens Peter Toft har stadig forbindelser til Danske Bank via flere bestyrelsesposter i Danske Invest, og er blandt andet også bestyrelsesmedlem i Bitte og Mads Clausens Fond og i et af Amagerbankens problembørn, Mols-Linien.


Siddende bestyrelse afviser at gå

Ifølge den nuværende mangeårige formand for Amagerbanken, advokat N.E. Nielsen, har han absolut ingen planer om at afgå frivilligt. Han har tidligere også oplyst, at bestyrelsen, bortset fra næstformand Tina Fogh Aagaard og Finansiel Stabilitets to repræsentanter, støtter at han fortsætter som formand.

Tidligere havde Amagerbanken en række stemmeretsbegrænsninger, der i praksis umuliggjorde kup mod bestyrelsen, men de blev fjernet i forbindelse med at banken i december sidste år fik en stor kapitalindsprøjtning. Banken afleverer i øvrigt regnskab for tredje kvartal på onsdag.