Karsten Ree må punge ud til fiaskofond

Erhvervsmanden Karsten Ree må igen se en af sine investeringer bevæge sig på randen af kollaps. Det kræver flere investeringer.

Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre konkurser og kæmpe underskud har presset kapitalfonden Deltaq i en sådan grad, at fonden nu søger midler til at lukke et gabende tomt hul.

Det skriver dagbladet Børsen.

Blandt investorerne er erhvervsmanden og milliardæren Karsten Ree, der over for avisen bekræfter, at han er tvunget til at smide flere millioner efter den underskudsramte kapitalfond."Hvis man vil have maskinen til at svinge videre rundt og holde banken glad, så skal både vi og de komme med nogle penge," siger han til Børsen.

Kapitalfonden Deltaq har igangsat en aktieemission, der skal skaffe fonden ti nye millioner kr. Og det er her, at Karsten Ree og de resterende investorer skal have pengene op af lommen.

Porteføljen af virksomheder har været hårdt ramt. Tidligere i år gik smykkevirksomheden Spinning Jewelry konkurs, og i henholdsvis 2010 samt 2011 gik selskaberne Operail og Attraq samme vej.Karsten Ree er ikke den eneste af de nuværende investorer, der kan se frem til at hive pungen op af lommen i forbindelse med den forestående emission. Også selskabets bestyrelsesformand Flemming Lindeløv samt Jakob Haldor Topsøe (barnebarn til Haldor Topsøe) har sagt ja til at lægge flere penge i Deltaq.

Karsten Ree ejer ca. 17 pct. af aktierne i Deltaq og har indvilget i at investere yderligere 2 mio. kr. i kapitalfonden.

Karsten Ree tjente sin formue på salget af Den Blå Avis og har tidligere tabt store beløb på investeringer i Amagerbanken og Cimber Sterling.