Karsten Ree klar til opgør om Amagerbanken

Amagerbankens storaktionær, milliardæren Karsten Ree, har ifølge dagbladet Børsens oplysninger planlagt at dukke op, når banken tirsdag kl. 10 afholder ekstraordinær generalforsamling i Falkoner Salen på Frederiksberg i København.

Finansmanden Karsten Ree. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktionærerne i Amagerbanken skal i dag, tirsdag, tage stilling til, om de vil være med til, at aktiekapitalen bliver udvidet med op til 898,4 mio. kr. nominelt eller knap 300 mio. nye aktier i den nye stykstørrelse 3 kr.

For Karsten Ree, der skød en halv mia. kr. ind i banken i december sidste år, betyder det, at han skal købe aktier for omkring 300 mio. kr., hvis han vil hebolde sin nuværende ejerandel intakt. Dermed vil han samlet komme til at have betalt op mod 800 mio. kr. for at sidde på en tredjedel af aktierne i Amagerbanken.

Vælger Karsten Ree at lade være med at deltage i aktieemissionen, vil hans nuværende andel af aktier falde fra en tredjedel til under fem procent. Karsten Ree har været tavs om sin holdning til Amagerbanken gennem de seneste uger. Derfor er hans beslutning ventet med spænding.

Ikke midnst fordi det kan blive særdeles svært for Amagarbanken at finde købere til de mange nye aktier, hvis bankens nuværende største aktionær ikke bakker op om emissionen og dermed signalerer et klart håb for bankens fremtid.