Karsten Ree klar med flere penge til Cimber

Rigmanden Karsten Ree er klar til at skyde flere penge i det pressede flyselskab Cimber Sterling, skriver dagbladet Børsen. Den situation kan opstå, hvis billetpriserne fortsætter med at falde, hvilket vil lægge pres på indtjeningen i selskabet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Hvis Cimber Sterling spørger om flere penge, vil jeg være åben over for dette,« siger Karsten Ree, der for et par år siden solgte livsværket Den Blå Avis til amerikanske Ebay for over 2 mia. kr.

Storaktionæren med 11 pct. af aktierne i Cimber siger samtidig til Børsen, at svaret kan være et andet senere på året, hvis situationen skulle ændre sig. Cimber Sterling høstede et nettoprovenu på 250 mio. kr. ved børsnoteringen i starten af december sidste år. Men en del af pengene forlod selskabet, kort efter at de var kommet i kassen, da Cimber Sterling havde en leverandørgæld på 100 mio. kr., hvoraf halvdelen skulle forfalde med det samme. Det betyder, at Cimber måske har en kassebeholdning på 150-200 mio. kr. i øjeblikket.

»Det er ikke min opfattelse, at selskabet mangler penge i øjeblikket,« siger Karsten Ree, der jævnligt er i kontakt med Cimber-ledelsen i Sønderborg.

Han siger, at ledelsen ikke har spurgt om flere penge fra hans side, og han har heller ikke været i markedet og sælge ud af sin beholdning. Aktien har ellers været under stort pres siden børsnoteringen for lige over 50 handelsdage siden. Selskabets børsværdi er mere end halveret til 200 mio. kr., hvilket præcist svarer til, at Cimber dagligt har tabt 5 mio. kr. i børsværdi. Tidligere Danfoss-topchef Jørgen Mads Clausen, der bestyrer Bitten og Mads Clausens Fond, som sidder på 6,59 pct. af aktierne, siger, at Cimber Sterling heller ikke har henvendt sig til ham om flere penge.

Hvis de kom og spurgte dig, hvad ville du så sige?
»Det vil jeg slet ikke udtale mig om. Vi har en gang købt en aktiepost i Cimber Sterling,« siger Jørgen Mads Clausen.