Karsten Ree får kniven på struben

Smid flere millioner i Amagerbanken eller se din ejerandel skrumpe ind til næsten ingenting. Den besked fik Amagarbankens storaktionær i går aftes via en fondsbørsmeddelelse.

Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Heraf fremgår det, at de nuværende aktionærer kan se frem til at blive massivt udvandet med mindre de igen køber ind i den konkurstruede bank.

Det gælder ikke mindst storaktionær Karsten Ree, der for godt et halvt år siden købte en tredjedel af aktierne i Amagerbanken for knap en halv mia. kr.

Investerer Karsten Ree ikke flere af de millioner, som han tjente på at sælge Den Blå Avis, i Amagerbanken, reduceres hans ejerandel fra knap en tredjedel til 3,4 pct. Næppe hvad rigmanden forventede, da han købte sig ind i banken.

Amagerbanken skal stampe 750 mio. kr. op af jorden for at få fat i en livsvigtig statsgaranti på 13,5 mia. kr. Det er på den baggrund, at banken nu planlægger at udstede nye aktier for mellem 565,6 og 798,6 mio. kr. med en rabat på helt op til 82,5 pct. Banken meddelte i går aftes, at de nye aktier bliver solgt til 3-4 kr. pr. styk, hvor en aktie i fredags kostede godt 17 kr.

Karsten Ree har tidligere gjort klart, at han ikke planlægger igen at være redningsmand for den kriseramte bank, men har siden udtalt sig mere kryptisk.

Det har her til morgen ikke været muligt at få en kommentar fra Karsten Ree.