Karsten Ree: »Amagerbanken var en dårlig handel«

Rigmanden Karsten Ree er ikke tilfreds med, hvor meget bank han fik for pengene.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om Amagerbankens bestyrelsesformand N. E. Nielsen og direktør Jørgen Brændstrup fik masser af verbale tæsk på gårsdagens generalforsamling, var der også et par enkelte rosende bemærkninger. Den største og mest uforbeholdne ros kom fra den nye storaktionær Karsten Ree, som afslørede et had/kærlighedsforhold til N. E. Nielsen og Jørgen Brændstrup:

»Jeg troede, at jeg skulle have meget bank for mine penge. Men jeg endte med kun at få lidt bank for mange penge. Det skyldes ene og alene de to herrer, som sidder der. De er nogle hårde og værdige modstandere,« sagde Karsten Ree fra talerstolen og pegede på bestyrelsesformanden og direktøren.

Herefter fortalte han historien om, at han en søndag var på besøg hos finansmanden Per Siesbye for at høre nærmere om muligheden for at hjælpe den næsten strandede bank. Han kunne lide, hvad han hørte – især fordi aktiekursen var helt i bund. Men før han havde første møde med bankens ledelse de efterfølgende dage var aktiekursen steget med næsten 100 procent:

»Nogen må have set mig gå ind ad døren hos Per Siesbye,« sagde Karsten Ree.

Derfor endte det med, at storaktionæren måtte affinde sig med at købe til en højere aktiekurs, end han oprindeligt havde tænkt sig.

Han opfordrede de omkring 400 fremmødte aktionærer til at gøre alt for at beholde dem blandt besætningen på Amagerbanken-skibet.