Karsten Ree 850 mio. kr. fattigere

2010 blev et regulært helvedesår for Karsten Ree. Tabene på bl.a. Amagerbanken er så store, at formuen næsten er halveret. Han kan dog stadig kalde sig milliardær.

Karsten Ree skabte sig en formue på Den Blå Avis. Herefter har han dog ikke været lige heldig med sine investeringer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amagerbanken blev dyr for Karsten Ree. Meget dyr. I erhvervsmandens regnskab for 2010 kan man se, at alene det fejlslagne bankeventyr har kostet ham i omegnen af 800 millioner kroner.

Derudover kommer en række mindre tab på Rees øvrige forretningsområder. Alt i alt endte 2010-resultatet i et tab på 855 millioner kroner, skriver Børsen.

På trods af et resultat, som Kasten Ree i regnskabet beskedent kalder ”utilfredsstillende”, mener han, at der vil komme sorte tal på bundlinjen i 2011. Skal den forudsigelse blive til virkelighed, kræver det, at Ree får styr på sine forretninger. De er nu af naturlige årsager blevet reduceret i antal.

Amagerbanken er ude af spil nu, så den er ikke en joker mere. Det samme gælder hans fiskefarmsprojekt i Estland, der blev begæret konkurs i september. Tilbage er en mindre biodiesel-produktionsvirksomhed i Grenå, den underskudsgivende forlystelsespark i Ebeltoft, Ree Park, samt Cimber Sterling, som han også har lagt et tocifret millionbeløb i.

Lige nu er Cimber Sterlings fremtid uvis. Flyselskabet er hårdt presset, men ligger samtidig i forhandlinger med en udenlandsk investor. Hvordan et eventuelt opkøb vil påvirke Rees finanser, er uvist.

Læs også: Sådan har Karsten Ree brugt milliarderne

Man skal dog næppe afskrive Karsten Ree, fordi han har haft en skidt år. Han har tidligere været i stand til at skabe stærk profit på sine investeringer. I 2009 fik han f.eks. et overskud på 142 millioner kroner.

Og på trods af 2010-tabet er han stadig en velpolstret mand. Egenkapitalen i Karsten Ree Holding A/S var ved årsskiftet 1.036 millioner kroner. Året før var den 1.860 millioner kroner.

INFOshop: Her er bankerne værd at kaste penge efter