Karen Frøsig: Vi rammer rimelig spot on på forventningerne

Sydbank starter året med et »betydeligt bedre« resultat end forventet, skriver banken, men medvinden kommer mest fra de mere volatile poster.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Således er der ikke ændret ved bankens egen prognose for hele 2017, som gælder basisindtjeningen fra renter og gebyrer, handelsindtægterne, nedskrivningerne og basisomkostningerne. Der er forventet resultater på samme niveau som 2016 på de første tre poster, mens den sidste forventes at stige lidt.

I første kvartal steg basisindtjeningen da også med mindre end 1 pct., mens omkostningerne blev øget 1,5 pct. Handelsindtjeningen gik til gengæld 72 pct., og nedskrivningerne var på det halve af gennemsnitsniveauet per kvartal fra sidste år.

»Jeg synes egentlig, vi rammer »spot on« i forhold til vores forventning til basisindtjeningen, nedskrivningerne og omkostningerne, siger Sydbank-direktør Karen Frøsig til Ritzau Finans efter regnskabet.

»Så er det rigtigt, at handelsindtjeningen er blevet lidt højere, end vi regner med, men vi ved, at den er mere volatil, så derfor er det ikke så stabilt. Og det er den mindste del af indtjeningen i banken,« forklarer direktøren.

Formuleringen »på samme niveau« dækker kun over små forventede udsving i resultaterne på helårsbasis, fortæller Karen Frøsig.

»Når vi venter samme niveau, så ser jeg ikke et udsving på 5 pct., men det kan godt være udsving på 1,5 eller 2 pct.,« siger Sydbank-chefen.

/ritzau/FINANS