Karen Frøsig: »Jeg er frygteligt ked af, hvis vi mister kunder på Totalkredit«

Topchef i Sydbank, Karen Frøsig, oplyser, at banken mærker en stor vrede hos sine kunder, efter at Nykredit-koncernen har hævet bidragssatserne.

Topchef i Sydbank, Karen Frøsig. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Nykredits stigninger i bidragssatserne har i de seneste dage skabt en bølge af utilfredse Nykredit- og Totalkunder, der fremover skal betale flere tusind kroner mere om året i boliglån.

Utilfredsheden mærker man nu også i landets fjerdestørste pengeinstitut, Sydbank, der er bankens primære samarbejdspartner inden for realkreditlån, oplyser Sydbanks adm. direktør, Karen Frøsig.

»Selvfølgelig hører vi utilfredshed (vedr. Totalkredit, red.) fra kunderne i vores filialer. Vi forstår godt, at vores kunder bliver irriteret, når deres omkostninger stiger, fordi de så skal spare et andet sted. Det er der ikke meget hokuspokus i, og det har jeg stor forståelse for,« siger Karen Frøsig.

Det er ikke første gang, at Totalkredit vækker vrede hos bankkunderne. I 2012 indførte Totalkredit den såkaldte tolagsbelåning, hvor kunderne blev tvunget til at dele realkreditlånet op i to og som minimum afdrage på den ene del af det.

Tolagsbelåningen medførte stor frustration hos en lang række Totalkredit-kunder, og flere af Totalkredits samarbejdsbanker erkendte, at nogle kunder forlod Totalkredit og samtidig den pågældende bank alene på grund af tolagsbelåningen. Tolagsbelåningen blev efterfølgende droppet af Totalkredit i 2014.

På nuværende tidspunkt er det dog endnu for tidligt at »gætte« på, om de seneste bidragsforhøjelser hos Totalkredit bliver en ny dårlig sag, der kommer til at koste Sydbank kunder, mener Karen Frøsig.

»Jeg er frygteligt ked af, hvis vi mister kunder på Totalkredit, men inden for produktpaletten har jeg stadigvæk stor tiltro til, at der tilbydes produkter, der gør, at vores kunder kan få strikket deres økonomi rigtigt sammen.«

Åbner denne situation op for, at I skal tilbyde jeres kunder lån i BRFkredit i stedet for Totalkredit?

»Jeg har slet ikke noget belæg for den snak lige nu. Lad os se, hvordan tingene er og se på det produktudbud, der er, og se, om kunderne kan få opfyldt de behov, de har, eller om de skal have en anden lånetype fra et andet realkreditlån. Det er det, der er vigtigst for mig.« .

Det er altså ikke noget, du vil afvise?

»Jeg har i dag et samarbejde, hvor jeg bruger Totalkredit som underleverandør, og det ser jeg ikke umiddelbart nogen ændring i,« siger Karen Frøsig.