Kåre Schultz: »Vores hovedkvarter ligger i Valby. Og der bliver det liggende«

Lundbeck har vokseværk i USA og har de seneste to år øget antallet af nøglemedarbejdere på verdens vigtigste medicinalmarked. Medicinalselskabets hovedsæde vil dog altid have adresse i Valby, lyder det fra Lundbeck-topchef.

Lundbecks salg stryger frem i USA, men selskabet holder fast i det danske hovedkvarter i Valby, slår topchef Kåre Schutlz fast. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lundbecks salg i USA brager frem. Da Kåre Schultz kom til Lundbeck som topchef i maj 2015, udgjorde selskabets salg på det amerikanske marked omkring 44 pct. I dag er den andel steget til næsten 60 pct.

Lundbecks massive tilstedeværelse på verdens største medicinalmarked giver dog ikke anledning til eksempelvis at rykke selskabets forskningscenter fra Danmark til USA, hvor Lundbecks salg og potentiale altså er klart størst. Det gælder også selskabets øvrige nøglefunktioner, lyder det fra Lundbeck-topchef Kåre Schultz.

»Vores hovedkvarter ligger i Valby. Og der bliver det liggende. Men det er klart, at vi selvfølgelig har oprustet vores amerikanske organisation i takt med, at vi har udvidet forretningen i USA,« siger Kåre Schultz.

Da Kåre Schultz præsenterede sit første regnskab som Lundbeck-topchef i august 2015, lancerede han sammen med en spareplan til tre milliarder kroner også et budskab om, at Lundbeck fremover ville satse langt mere på det amerikanske marked.

Det betød helt konkret, at Lundbeck-bossen ville fyre medarbejdere med den ene hånd i Europa, mens han med den anden ville hyre i USA. Og den del af strategien er ifølge Lundbeck-topchefen gået helt efter bogen.

»Vi har meget stærke ekspertiser i USA og en strategi om at øge indsatsen og dermed også bemandingen der. Det betyder også, at vi har styrket ledelseskraften i USA, mens vi samtidig har reduceret i Europa. Det har vi gjort over de seneste to år,« siger Kåre Schultz.