Kåre Schultz køber luksuslejlighed i billedskøn havneby

Ifølge den velrenommerede israelske finansavis Calcalist har Kåre Schultz købt en luksuslejlighed i den israelske havneby Jaffa til en pris på mellem 31 og 38 millioner kroner. Dermed tyder alt på, at Kåre Schultz ikke har tænkt sig at forlade Israel lige foreløbigt.

Kåres hus
Teva-topchef Kåre Schutlz flytter om fire-fem måneder ind i en luksuslejlighed i den israelske havneby Jaffa. Foto: Ramy Gill Architects and Urban Designers. Fold sammen
Læs mere

Et tidligere fransk hospital i den israelske havneby Jaffa slår om et par måneder dørene op for den danske topchef Kåre Schultz. Ifølge den velunderrettede israelske finansavis Calcalist har Kåre Schultz købt en luksuslejlighed i den historiske hospitalsbygning for en pris på mellem 31 og 38 millioner kroner. Schultz kan flytte ind i sin nye bolig om fire til fem måneder. Den danske topchef rykker ind i en vaskeægte luksusejendom tæt på Middehavet, hvor naboerne med garanti bliver andre velhavere med styr på pengepungen.

Den israelske finansavis er overrasket over Kåre Schultz' bolighandel, da det tidligere har været kutyme for udenlandske topchefer i Teva at leje en bolig i Tel Aviv som en del af kontrakten med den israelske medicinalgigant.

Kåre Schultz præsenterede torsdag medarbejdere i Teva for en voldsom hestekur, som betyder, at mere end 25 pct. af de ansatte i medicinalkoncernen skal forlade selskabet. Det svarer til, at omkring 14.000 medarbejdere i den kommende tid vil modtage en fyreseddel. Og i ægte Kåre Schultz-stil kommer det til at gå stærkt. I den danske topchefs genopretningsplan står der, at »størstedelen af de berørte medarbejdere vil få besked inden for 90 dage«.

Den store spareplan i Teva skal ifølge Kåre Schultz resultere i besparelser på hele tre milliarder dollar eller omkring 19 milliarder kroner inden for to år. Af planen fremgår det også, at aktionærerne må sige farvel til deres udbytte.

Den israelske medicinalgigant er over de seneste måneder blevet ramt af en lang række dårligdomme, hvor særligt en uventet godkendelse til en konkurrent, der har fået lov til at sende en kopiversion af en Teva-bestseller ind på det vigtige amerikanske marked, har gjort virkelig ondt på selskabets aktiekurs.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

I kølvandet af Kåre Schultz' store spareplan var der dog øjeblikkelig medvind til den hårdtprøvede israelske medicinalaktie, der endte dagen med en stigning på over 10 pct. på det amerikanske aktiemarked.