Kåre Schultz gør det igen: Lundbeck opjusterer

Lundbecks salgsvogn skyder endnu engang frem med fuld fart og høje priser, så Kåre Schultz kan lægge godt fra land i 2017 med endnu en opjustering. Schultz har nu leveret en opjustering i samtlige kvartaler, siden han kom til i maj 2015.

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN.
Læs mere
Fold sammen

Markedet er efterhånden ved at være vant til, at Lundbeck opjusterer, når topchef Kåre Schultz sender et regnskab på gaden. Det skete således også onsdag morgen, da Lundbeck-topchefen løftede sløret for selskabets regnskab for årets første tre måneder. Lundbeck hæver sine forventninger til både omsætning og driftsindtjening med et par hundrede millioner.

»Vi har haft et rigtigt stærkt første kvartal med en omsætningsvækst på 12 pct. i forhold til første kvartal 2016 og driftsoverskuddet (EBIT) er i samme periode mere end fordoblet til en mia. kr. Vi har dermed fået en fremragende start på 2017, og vi opjusterer derfor vores forventninger til de finansielle resultater for hele året, som ventes at blive de bedste i virksomhedens historie,« siger Kåre Schultz i en kommentar til selskabets regnskab.

Allerede ved selskabets årsregnskab i februar meldte Kåre Schultz ud, at hans forventning for 2017 var, at Lundbeck ville levere sine bedste resultater nogensinde.

I årets første kvartal er det endnu engang Lundbecks nøgleprodukter, der trækker læsset og dermed bringer selskabet tættere på topchefens målsætning.

»Væksten drives fortsat af vores nøgleprodukter, som voksede med 46 pct. i forhold til første kvartal 2016 og nåede knap to mia. kr. i salg i årets første tre måneder,« siger Kåre Schultz.

Trods voksende omsætning har Lundbeck formået at holde omkostningerne helt i ro. Og det betyder altså samlet set, at medicinalselskabet fra Valby endnu engang kan hæve sin resultatprognose.

Lundbeck forventer nu at lande en omsætning på mellem 16,5 og 17,3 milliarder kroner og et driftsoverskud på mellem 3,6 og 4,0 milliarder kroner. Da Lundbeck lagde sit årsregnskab frem i februar, var målsætningen en omsætning på mellem 16,3 og 17,1 milliarder kroner og en driftsindtjening på mellem 3,4 og 3,8 milliarder.

Siden Kåre Schultz blev udnævnt til Lundbeck-topchef i foråret 2015, er selskabets aktiekurs steget med næsten 150 pct.