Kapitaltungt rygklap til fremadstormende dansker

Mads Faurholt-Jørgensen står bag det Hong Kong-baserede Nova Founders Capital, der nu bliver boostet med 50 mio. dollar fra en asiatisk investor. Han kalder sit fokusområde, finanssektoren, en tillokkende »last frontier«.

Mads Faurholt-Jørgensen har fået en solid kapitalindsprøjtning på 287 mio. kroner i sit firma Novo Founders Capital fra en asiatisk investor. Foto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nytænkning, software, global tilgang. Kombinerer man de tre begreber med finanssektoren, åbner der sig både et væld af muligheder – og et enormt forretningpotentiale.

Det oplever i hvert fald Mads Faurholt-Jørgensen, der er medstifter af det Hong Kong-baserede Novo Founders Capital, som investerer i virksomheder, der udvikler løsninger til specielt finanssektoren.

Og han er ikke alene om at synes, der er muligheder. Torsdag blev det nemlig offentliggjort, at Novo Founders får et indskud på 50 mio. dollar (287 mio. kr.) til nye investeringer fra det asiatiske investeringsselskab Pacific Century Group.

Dermed ser det ud til, at der for alvor er ved at komme gang i danskerens forretningsmæssige hjertebarn. Selv vurderer han, at hans projektportefølje i dag nærmer sig en milliardværdi, at den sikrer 350 job globalt, og at den er funderet i en sektor med potentiale.

»Vi er et internetinvesteringsselskab. Vi etablerer virksomheder, investerer i dem og opkøber. Det er på tværs af verden og primært inden for den finansielle sektor – og det er med god grund,« siger Mads Faurholt-Jørgensen og tilføjer:

»Finansverdenens behov for nytænkning og tekniske løsninger udgør verdens største mulighed lige nu. Det bliver lidt smart betegnet som en »last frontier«, men den er god nok.«

Det er fire år siden, at Nova Founders Capital blev stiftet af østrigske Raphael Strauch og Mads Faurholt-Jørgensen.

Den nu 29-årige dansker har indtil nu haft noget af en raketagtig karriere, hvor uddannelse fra danske CBS og amerikanske MIT blev fulgt op af stillinger i blandt andet McKinsey, Groupon og ProSieben-Sat.1 Media.

Han forklarer, at han nu er ved at have fundet sin faglige hjemmebane, og når det kommer til den globale finansielle sektor, ser Mads Faurholt-Jørgensen alle tegn på, at der er muligheder for omvæltninger her.

Banker og andre finansielle selskaber har i hans optik overordnet set tre udfordringer lige nu.

Den ene er konsekvensen af strammere regulering, en anden handler om forretningsudvikling i et miljø i opbrud, og en tredje handler om den kultur, der typisk er i branchen.

En kultur, der efter Mads Faurholt-Jørgensens mening, lægger mere op til reaktionær adfærd end det modsatte.

»De finansielle virksomheder kan se udfordringerne for sig i form af de digitale tilbud. De har nok en tendens til at frygte dem og nogle gange holde dem på afstand. Men det er grundlæggende ikke anderledes end online-udfordringerne for eksempelvis Magasin Du Nord. Man kan ikke holde kunderne offline. Man må reagere,« siger han.

Danske pengeinstitutter er p.t. meget godt med på de fleste fronter. Bl.a. når det kommer til produkter som Mobilepay og Swipp. Men det ændrer ikke ved, at der mange steder på kloden er finansielle sektorer, hvor der er muligheder.

Det kunne være i form af danske mobilbetalingsløsninger i andre lande. Eller det at sælge lavprisforsikringer i Danmark efter udenlandsk model – eller at give kunder muligheder for prissammenligninger. Sidstnævnte er Nova Founders allerede en del af herhjemme via virksomheden Samlino.dk.

I det hele taget mener Mads Faurholt-Jørgensen, at der er masser af muligheder for at strømline, forbedre eller effektivisere i den globale finansektor. Man skal bare finde dem.

»Et eksempel fra Fillipinerne er antallet af kreditkort, der er i nationen med ca. 100 mio. indbyggere. Omtrent fem mio. indbyggere har i dag kreditkort, men potentialet bliver sat til 15 mio. Alligevel synes de lokale banker, at det er nemmere og mere meningsfuldt at slås om de eksisterende kunder og ikke gå efter de mulige nye kunder. Lige der er der et interessant marked,« siger han.

Nova Founders Capital har medvind for tiden, men vejen dertil har ikke været uden sværdslag, og det er tidskrævende. Specielt når man kommer fra Danmark, bor i Schweiz og arbejder i blandt andet Hon g Kong. Men det generer ikke Mads Faurholt-Jørgensen.

»Vi valgte at skabe vores egen virksomhed. Derfor brænder jeg for det. Jeg har lyst til at bruge al min tid på det og hænge ud med mine kolleger i weekenden. Det er måske det vigtigste for mig. Jeg håber også, jeg laver det her, når jeg er 99 år,« siger Mads Faurholt-Jørgensen.