Kapitaltunge kæmper køber dansk fodervirksomhed

Det er to, for danskerne, velkendte og kapitalstærke selskaber, der har haft pengepungen fremme og købt ambitiøs dansk fodervirksomhed.

Altor Fond IV (Altor) og Goldman Sachs Merchant Banking Division køber aktiemajoriteten i Hamlet Protein fra Polaris Private Equity og stifteren af virksomheden, Ole K. Hansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spoler vi tiden få år tilbage var Goldman Sachs og Altor ikke navne der klingede bekendt blandt flertallet af den danske befolkning. Men med Goldman Sachs meget omdiskuterede køb af DONG og Altor rolle i OW Bunkers spektakulære kollaps, har det ændret sig markant.

Nu dukker de to kapitaltunge selskaber igen op i Danmark med checkhæftet ved hånden. Det sker ved et opkøb af en stor dansk fodervirksomhed.

Altor Fond IV (Altor) og Goldman Sachs Merchant Banking Division køber aktiemajoriteten i Hamlet Protein fra Polaris Private Equity og stifteren af virksomheden, Ole K. Hansen.

Hamlet Protein er en global leverandør af unikke sojabaserede proteinløsninger inden for specialfoder til unge dyr. Virksomheden sælger sine produkter i mere end 50 lande og har hovedsæde i Horsens, Danmark.

”Dette er en vigtig milepæl for Hamlet Protein, og vi er meget begejstrede for vores nye partnerskab med Altor og Goldman Sachs Merchant Banking Division”, siger Søren Munch, administrerende direktør for Hamlet Protein, i en pressemeddelelse.

Han peger på, at Altor og Goldman Sach skal være med til at accelerere udviklingen og væksten af Hamlet Protein, der under Polaris’ ejerskab har gennemført et generationsskifte og foretaget betydelige investeringer produktionsapparat i USA.

De to nye ejere vurderer, at  Hamlet Protein står på spring til at blive den foretrukne globale udbyder af specialfoder til unge dyr.

”Vi ser et stort, globalt vækstpotentiale og er begejstrede for vort partnerskab med Altor og ledelsesteamet i understøttelsen af virksomhedens imponerende vækstudsigter både organisk og gennem opkøb,” siger Michael Specht Bruun, Managing Director i Goldman Sachs Merchant Banking Division.