Kapitaljagten er gået ind

Omkring 50 repræsentanter for venturefonde vil i løbet af de næste par dage lytte til de præsentationer, der kan vise sig at blive afgørende for regionens mest lovende virksomheder indenfor hightech og cleantech.

Foto: The Denmark - Southern Sweden Tech Tour 2009
Der blev klinket glas og udvekslet visitkort, da den dansk-sydsvenske etape af den europæiske Tech Tour blev skudt i gang i går. En formel gallamiddag inden kampen om knasterne går løs de næste par dage.

Blandt de mange gæster var repræsentanter for de virksomheder, der er udvalgt af en komité til at være de mest lovende inden for hightech og cleantech. I løbet af de næste to dage, vil de få chancen for at præsentere deres koncepter for de udenlandske pengemænd, der tæller prominente navne som Atlas Venture, Index Venture og Kreos Capital.

De bedste af de bedste
Der har været fri mulighed for at søge om at deltage i Tech tour 2009, men ud af de omkring 200 ansøgere, har kun 24 fået muligheden for at pitche deres ideer. Dermed har de chancen for at komme igennem til de mange millioner, der er gemt i venturefondene pengekasser.

Kun en gang tidligere - nemlig i 2003 - har European Tech Tour lagt vejen forbi Danmark, og forventningerne til det kommende arrangement er tårnhøje.”Danmark og Sydsverige har en afgørende rolle inden for både hightech og cleantech, og der er et enormt ønske blandt internationale investorer om at se, hvad disse virksomheder kan byde på,” siger Svend Lingjaerde, som er President for European Tech Tour Association.

Her er de 24 udvalgte