Kapitalindskud skal gøre ny prisportal kendt

Finansnavne som Lars Seier Christensen og Thorleif Krarup kaster penge i den finansielle prissammenlignings-portal Samlino. Den unge virksomhed bliver i alt polstret med 15 mio. kr.

Foto: Mathias Bojesen.
Læs mere
Fold sammen

Der er muligheder finansielle teknologiløsninger, populært kaldet fintech. Det mener ikke bare folkene bag prissammenligningsportalen Samlino.dk - det mener også en håndfuld investorer, der nu samlet skyder 15 millioner kroner ind i den unge virksomhed bag portalen.

Samlino.dk ApS har formelt kun eksisteret siden sommeren 2014, men den har alligevel præsteret at få en hjemmeside op at køre, hvor der er prissammenligninger inden for forsikring, bank og mobiltelefoni. Virksomheden ligger på Østerbro i København, har pt. 20 ansatte og har med egne ord allerede haft »flere hundereder af tusinde« besøgende.

Det ændrer dog ikke ved, Samlino stadig er en opkomling blandt skoven af prissammenligningsportaler. Der er allerede tunge aktører som Mybanker.dk, Forsikringsguiden.dk, Telepristjek.dk med flere. Men det bekymrer ikke medstifter og administrerende direktør i Samlino Kristian Pitzner-Jørgensen.

»Vi er anderledes, fordi vi har et bredere fokus. Vi beskæftiger os både med tele, bank og forsikring. Ideen er, at man som forbruger kun behøver at gå ét sted hen. Vi sammenligner hele markedet,« siger Kristian Pitzner-Jørgensen til Berlingske og tilføjer:

»En del af kapitalindskuddet kommer til at gå til at få flere produkter på sitet. Lave en finansiel »one stop-shop«. Det tror vi er noget, danskerne vil sætte pris på.«

Ambitionen om at udbygge varerne på hylderne ændrer dog ikke ved, at en stor del af de 15 friske investormillioner skal bruges til at gøre portalen alment kendt.

»Vi har fået en masse penge. De skal alt andet lige bruges til at komme ud med budskabet, så vi kan komme ud og hjælpe flere brugere med at få tilbud - og så vi kan hjælpe vores samarbejdspartnere med at få kontakt med dem. En stor del af pengene skal bruges til markedsføring,« siger Kristian Pitzner-Jørgensen.

Samlino-direktøren ønsker ikke at oplyse detaljerne i kapitalindskuddet. Det står dog klart, at en del af pengene kommer fra den nuværende medejer, investeringsvirksomheden Nova Founders Capital, mens en anden del af pengene kommer fra en håndfuld privatinvestorer, der tror på Samlino-konceptet.

Blandt privatinvestorerne er Saxo Bank-stifter og direktør Lars Seier Christensen og den tidligere Nordea-koncernchef Thorleif Krarup. Sidstnævnte træder ind som rådgiver i Samlinos »advisory board«, og han giver i en pressemeddelelse fra Samlino udtryk for, at han håber, at han kan være med til at trække Samlino-virksomheden ind i en ny, profitabel fase.

»Markedet giver Samlino.dk en unik mulighed for at tage del i en hastigt voksende industri, som til dels stadig er uberørt af teknologi. Jeg tror og håber, at jeg kan hjælpe selskabet med at opnå Samlino.dks målsætninger og skabe værdi for dets slutbrugere og samarbejdspartnere,« siger Thorleif Krarup ifølge Samlino.

Det fokus ligger i forlængelse af en vision, som medstifter og direktør i Samlino, Kristian Pitzner-Jørgensen, har. På trods af at iværksættervirksomheden er ung, så mener han, at den snart er klar til at vise, at den også kan skabe profit.

»Vi skal ikke bare have en positiv bundlinje inden for de næste par år - vi skal have toplinjevækst og en rigtig fornuftig bundlinje,« siger han og tilføjer:

»Men det mener jeg også, der er potentiale til. Vi har et sindssygt godt fundament - nu er vi klar til at flyve.«