Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Købet af modevirksomheden kommer kun fire dage efter Axcel købte Ball Group, der producerer tøj til store kvinder.
Og for ganske nylig blev halvdelen af aktierne i en anden modevirksomhed, Day Birger et Mikkelsen, solgt til Baugur og B2B - de samme to islandske investeringsselskaber, som stod bag bl.a. opkøbene af Magasin og Illum.
Noa Noas sælger tøj til modebevidste kvinder under mærket Noa Noa, og til piger i alderen 2-12 år under mærket Noa Noa miniature. Begge mærker er kendetegnet ved sin feminine og boheme-inspirerede stil.
Noa Noa sælger sine produkter gennem en kombination af engros og detail og kan i dag købes i mere end 110 Noa Noa butikker. Heraf 45 egne butikker, mens resten drives på franchisebetingelser. Derudover sælges Noa Noa gennem 1.700 øvrige forretninger på i alt 18 forskellige europæiske markeder.
Noa Noa er en særdeles velindtjenende virksomhed, der i seneste regnskab omsatte for gdt 600 mio. kr. og havde et resultat på 160 mio. kr. før skat. En imponerende indtjening sammenlignet med langt de fleste øvrige modevirksomheder.
Købet af Noa Noa er Axcels femte opkøb i den tredje fond, der har et kapitaltilsagn på cirka 3 mia. kr. Tidligere i år har Axcel købt Esko-Graphics, Netcompany, Ball Group og Tvis/Modulia.
Axcel var i sommers ude i en drabelig kamp mod CVC Capital Partners om ejerskabet af den godt 5 mia. kr. dyre Matas-kæde. I den forbindelse kørte et voldsomt slagsmål i pressen, hvor Christian Frigast til det allersidste kæmpede for at få fingrene i den stribede kæde. Det mislykkedes dog - han fik måske endda lidt ridser i sit omdømme efter den hårde fight.
Axcel har i en række virksomheder været en medvirkende årsag til en særdeles stærk udvikling, og deraf medfølgende guldrandede exits, men flere investeringer har også været tunge og svære for Acxel, om end de fleste af "problem-børnene" er solgt fra i dag.
I dag kæmper Axcel fortsat med BB Electronics og Royal Copenhagen, virksomheder som Christian Frigast dog mener for alvor er på rette spor.