Kapitalfonde renser ud i TDCs ledelse

TDCs nye ejere - fem kapitalfonde - har medført heftig aktivitet i udskiftningen af chefer. Her er de væsentligste på den absolutte top.

Bare uger efter TDC officielt var overtaget af fem kapitalfonde for nær ved 100 milliarder kroner, røg TDCs topchef i det schweiziske datterselskab TDC Switzerland ud af vagten. Hans Peter Baumgartner fik bare 18 måneder til at skabe vækst og indtjening i selskabet, der er under pres. Det kunne han ikke - ud af vagten med ham.

Han blev erstattet af Jesper Theill Eriksen, ungt håb i TDC, der besad posten i et år. Han er i dag chef for alle TDCs udenlandske aktiviteter. Igen skulle schweizerne vænne sig til en ny chef. I dag beklædes posten af den unge Christoph Brand, født i 1969.

Herhjemme har TDCs nye ejere gennemført gennemgribende udskiftninger.

Bestyrelsen består kun af de fem fondes medlemmer samt Henning Dyremose, tidligere koncernchef. Hele den tidligere bestyrelse med Preben Damgaard, Stine Bosse, Torleif Krarup og lignende danske topnavne er væk.

På topniveau i ledelsen er der sket store ændringer. Kim Frimer, mangeårig chef i TDC under Dyremose og med en fortid som chef for TDC Switzerland, røg ud som chef for TDC Totalløsninger i foråret. Han blev - stærkt overraskende - erstattet med tidligere IBM- og Ementor-chef Carsten Dilling, der er et tungt navn i IT-branchen, men uprøvet inden for tele.

Ud røg også Henning Vest, gennem mange år TDCs tunge, tavse chef for udenlandske divisioner under TDC Mobile International. Hans afsked fremgik som en nærmest tilfældig linje nederst i en fondsbørsmeddelelse om noget helt andet. Henning Vest blev nok bedst kendt som manden bag TDCs katastrofale satsning på at udbrede lavpristelefoni i alle europæiske lande under navnet EasyMobile. Satsningen er endt i den ultimative fiasko.

I dag fremstår topledelsen helt forandret. TDCs administrerende direktør Jens Alder er med sit fødselsår 1957 en af de ældste på topplan i virksomheden. Det har med andre ord været en udsat post at sidde på en toppost, siden TDC blev overtaget for godt halvandet år siden.