Kapitalfonde og HSH Nordbank de store tabere i Biva-sagen

Islandske Straumur, der er den nye ejer af Biva, kan nå at redde sine penge hjem, hvis en turn-around lykkedes for møbelkæden.

Foto: Brian Bergmann/Scanpix
Tiden er inde til at gøre status ovenpå tre dramatiske uger, hvor møbelkæden Bivas fremtid har været forbundet med stor usikkerhed i forbindelse med en betalingsstandsning.

Biva lever videre under den nye islandske ejer, Straumur, mens to kapitalfonde og tyske HSH Nordbank må se i øjnene, at de har tabt deres penge.

Taberne skal findes hos ejerne og långiverne til Holding-selskabet, hvor aktierne i driftsselskabet var placeret. I Biva Holding finder man en samlet gæld på 410 millioner kroner, som HSH Nordbank og Straumur står bag fordelt med halvdelen hver. De penge er nu definitivt tabt, mens Straumur får endnu en chance, hvis de som nye ejere kan drive Biva frem til fornyet vækst og lønsomhed.

De tidligere ejere, Odin Equity Partners og Dania Capital, har meldt ud, at de må indkassere et tab på 158 millioner kroner, og de må nu bruge kræfterne på de andre virksomheder i deres portefølje.