Kapitalfonde køber Esvagt af Mærsk

A.P. Møller - Mærsk har solgt Esbjerg-rederiet Esvagt til kapitalfondene 3i og AMP Capital for 4,1 milliarder kroner, ifølge Mærsk.

A.P. Møller - Mærsk sælger rederiet Esvagt for 2,3 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som Berlingske erfarede mandag, er Esbjerg-rederiet Esvagt solgt til kapitalfondene 3i og AMP Capital.

Ifølge Mærsk er rederiet solgt for 4,1 milliarder kroner. Det er en pris, der ligger på ti gange så meget som firmaets driftsresultat (EBITDA).

3i oplyser, at de betaler 109 millioner pund svarende til 1,15 milliarder kroner for en ejerandel på 50 procent. af Esvagt, og den andel halvdel går til australske AMP, skriver 3i. Det samlede beløb for salget inklusive gæld ender dog på 4,1 milliarder kroner.

Forhandlingerne om salget af selskabet har været langvarige, men der kom for alvor skub i processen, efter at A.P. Møller - Mærsk i marts hyrede Danske Banks corporate finance-afdeling til at sætte gang i salgsprocessen.

Esvagt blev grundlagt i 1981 af ESE-Holding A/S. I 1991 købte Mærks-gruppen 50 procent af virksomheden, og i 1998 øgede Mærsk-gruppen sin ejerandel til 75 procent.

Firmaets hovedkvarter ligger i Esbjerg og tilbyder offshoresikkerhed og service primært i Nordsøen og Barentshavet. Esvagt har mere end 800 ansatte, og i 2014 tjente de 252 millioner kroner ud af en omsætning på godt 943 millioner kroner.