Kapitalfonde henter 5,2 mia. i TDC

Torsdag aften besluttede TDCs bestyrelse at udbetale seks milliarder kroner i ekstraordinært udbytte til sine aktionærer. Kapitalfondene, der ejer det meste, henter langt størstedelen.

TDCs ejere fik torsdag aften udbetalt seks milliarder kroner i ekstraordinært udbytte. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Ejerne af Danmarks største teleselskab, TDC, blev torsdag aften mange milliarder kroner rigere.

TDCs bestyrelse besluttede nemlig - som Business.dk allerede forudsagde forleden - at udlodde seks milliarder kroner i ekstraordinært udbytte til sine aktionærer. Pengene kommer fra TDCs næsten-salg af sit schweiziske mobilselskab Sunrise, som fusionerede med France Telecoms Orange, og som franskmændene mod en klækkelig betaling overtog styringen af.

Kapitalfonde hæver 5,2 milliarder

De fem britisk-amerikanske kapitalfonde, som købte TDC i 2005 i det, der dengang var Europas største handel af sin art, hæver lidt over 5,2 milliarder af de udbetalte penge, eftersom de stadig ejer omkring 87 procent af aktierne i TDC.

Den danske pensionskasse ATP, der ejer 5,5 procent af TDC, høster 330 millioner kroner i ekstraordinært udbytte.

Afbetaling af gæld

Ifølge TDCs finansdirektør Jesper Ovesen er der udsigt til, at TDC får 11 milliarder kroner ud af det delvise salg af Sunrise.

»Det giver TDC en solid finansiel situation, der gør os i stand til at udbetale et ekstraordinært udbytte til vore aktionærer,« forklarer han.

Resten af pengene skal bruges til at nedbringe TDCs gæld. Til gengæld får aktionærerne ikke udbytte, når den ordinære generalforsamling i 2010 oprinder.