Kapitalfonde forbereder bud på dankortet

Både danske og udenlandske kapitalfonde slikker sig om munden over muligheden for at blive ejer af Nets, der blandt andet ejer dankortet, NemID og Betalingsservice.

Foto: Nikolai Linares.
Læs mere
Fold sammen
Dankortet, NemID og Betalingsservice kan blive kapitalfonds-ejede. I hvert regner store fonde i både Danmark og udlandet på, om de skal byde på Nets, der ejer de tre tjenester.

Det skriver Børsen, som har talt med flere kilder i kapitalfonde og investeringsbanker.

»10 milliarder kroner har været nævnt som pris, men jeg tror godt, det kan ende med at blive dyrere. Nets er en lækkerbisken for kapitalfonde, og der vil være mange af de store, amerikanske fonde, der kommer til at kigge nærmere på den. Det samme vil de større nordiske fonde, men de kan blive nødt til at gå sammen om at løfte den, fordi den er så stor,« siger en kilde i en af de store investeringsbanker til Børsen.

Blandt de interesserede kapitalfonde nævnes amerikanske giganter som Advent, Kohlberg Kravis Roberts (KKR) og Bain Capital, mens det er EQT, Nordic Capital og Altor, der er de oplagte bydere i Norden.

Nets omsatte sidste år for seks milliarder kroner og tjente 700 millioner kroner på den primære drift. Selskabet har en markedsandel på 45 procent i Norden og er Europas næststørste uafhængige kortprocessor.

Nets er sat til salg efter at der inden for de seneste år er sket en rivende udvikling indenfor digitale betalingsmidler, hvor også store it-spillere som Google, Facebook og indiske Tata er kommet ind på markedet. Det betyder, at det er helt nødvendigt at poste store summer i at udvikle tjenester for at bevare Nets' ledende rolle på det nordiske marked. Det er de 200 nordiske banker, der - sammen med Nationalbanken - ejer Nets ikke interesserede i. Derfor er et salg det eneste alternativ, forklarede bestyrelsesformand i Nets og Nordea-direktør, Peter Lybecker torsdag.