Kapitalfonde flytter TDC-gæld til udlandet

TDC-koncernen skal fremstå pænere, når den sættes til salg.

Foto: Brian Bergmann/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
TDC-koncernen slibes til, så den fremstår attraktiv for investorer. Gennem en regnskabsmanøvre parkerer selskabet nu 6 mia. kr. af sin gæld i et udenlandsk datterselskab - et selskab, som TDC slås med at sælge.

I et hug nedbringer manøvren nedbringer selve TDCs gæld, skriver dagbladet Børsen. Det sker ved, at TDC sender gælden til datterselskabet Invitel under posten »ophørte aktiviteter«. Baggrunden er formentlig, at man klart ønsker at udstille nøgletallene for TDCs kerneforretning.

Klar til salg

Udskilningen kombineres med massive besparelser, og dermed nedbringer TDC sin rentebærende nettogæld med rekordstore 12 mia. kr. på et år, nemlig fra 42 mia. kr. i midten af 2008 til 30,4 mia. kr. i år.

»TDC får væsentlig bedre nøgletal gennem denne manøvre, og det kan være et udtryk for, at TDCs ejere forbereder et salg,« siger Poul Ernst Jessen, aktieanalytiker i Danske Markets.

Når TDC nedbringer sin gæld til 30 mia. kr., rammer selskabet nemlig nærmest på ørebeløb den grænse, der gør TDC klar til salg. Det afslørede TDCs finansdirektør Jesper Ovesen i Børsen sidste år.

»Når TDCs gæld er nedbragt til omkring 30 mia. kr., er det rigtigt, at det vil være på niveau med andre børsnoterede teleselskaber målt i forhold til driftindtjeningen og dermed i princippet muliggør et salg af fondenes aktier via fondsbørsen,« sagde han 8. september.

Ritzau