Kapitalfond vil købe Mols-Linien

Kapitalfonden Polaris har købt knap 30 pct. af det børsnoterede rederi Mols-Linien, og kapitalfonden tilbyder at købe de resterende aktier. Det oplyser rederiet fredag. Polaris lægger op til nye investeringer i rederiet med flere afgange og mere service på ruterne.

Foto: Presse Molslinien
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det børsnoterede rederi Mols-Linien er på vej på nye hænder, eftet at kapitalfonden Polaris har købt 29,95 pct. af aktierne og opnået forhåndstilsagn om at kunne købe yderligere 46,24 pct. af aktierne.

Polaris vil nu fremsætte købstilbud til de resterende aktionærer om at købe deres aktier til 34 kr. stykket. Det svarer til en værdi af hele selskabet på 482 mio. kr. Tilbuddet er 41 pct. bedre end aktiekursen ved årsskiftet.

»Sammen med ledelsen vil vi gøre Mols-Linien til et både stærkere og mere attraktivt alternativ til Storebæltsbroen. Vi vil investere i Mols-Linien og støtte op om den gode udvikling ved bl.a. at styrke rutenettet, tilbyde nye services og forbedre de rejsendes oplevelse ombord. Mols-Linien får med os en dedikeret, langsigtet og kapitalstærk ejer. Vi vil skabe stabile rammer og videreudvikle Den Flydende Bro over Kattegat,« skriver Managing Partner Jan Johan Kühl fra Polaris i en meddelse til fondsbørsen.

Mols-Liniens bestyrelsen har drøftet købstilbuddet med Polaris, og bestyrelsen mener umiddelbart, at Polaris overtagelse af Mols-Linien er positivt for selskabet. Bestyrelsen vil nu arbejde videre med at analysere købstilbuddet og vil senere omme med en redegørelse.

Polaris har købt de knap 30 pct. af aktierne af rederiet Clipper Group, og tilsagnet om de godt 46 pct. kommer fra de Nykredit Bank, Finansiel Stabilitet og FS Finans III. Derudover vil Porlaris fremsætte et offentligt købstilbud til den resterende del af aktionærerne.

Målet for Polaris er derved at blive eneejer af Molslinien. Samlet pris vil være på cirka 482 mio. kr.

Derved synes flere års vanskeligheder og bølgegang at være slut for rederiet. Efter år med underskud og rubulens omkring ejerne kom Molslinien ud af 2014 med et plus på bundlinjen. Og for nylig opjusterede Molslinien forventningerne til resultatet for i år for anden gang.

Ganske enkelte fordi der er flere passagere end selskabet havde regnet med.

I en uddybende kommentar til købet fremhæver partner hos Polaris Jan Johan Kühl, at nu vil starte en dialog med ledelse i Molslinien om, hvordan rederiet kan blive udviklet endnu mere. Polaris satser på udbygger på begge ruter. Både Ebeltoft Odden og Aarhus Odden.

»Det her er en god løsning for Molslinien. Rederiet får en langsigtet dansk ejer ind, som tror på denne del af som en vigtig del af den danske infrastruktur. Vi vil sætte flere ruter ind det, hvor det giver mening. Vi vil ligeledes se på, om vi skal udvikle produktet noget mere med flere services om bord,« siger Jan Johan Kühl, der fremhæver, at Polaris rigeligt med penge, der kan blive postet i Molslinien.

Investeringen i Molslinien ligger i en helt ny Polaris Fond, der har over tre mia. kr. at gøre godt med.

»Rederiet er inde i en god solid udvikling, og det er den, vi vil have til at accelerere noget mere. Vi har pengene til det, når der kommer behovet for at lave nye investeringer,« siger Jan Johan Kühl, der ligeledes lægger op til en markedsføringskampagne.

»Vi mener, at Molslinien har et rigtig godt produkt. Det skal flere mennesker lære at kende. Jeg har selv genopdaget Molslinien, da jeg var til møde i Silkeborg. Den hurtigste vej var at bruge rederiet. Derved havde jeg halvanden time, hvor jeg kunne slappe af og læse mails i stedet for at ræse hen over Fyn,« siger Jan Johan Kühl.