Kapitalfond vil købe BoConcept for halvanden milliard

Første skridt er taget til at tage møbelkoncernen BoConcept af fondsbørsen. Investorer bag kapitalfonden 3i Group har fremsat købstilbud, og har på forhånd sikret sig to tredjedele af aktierne. Aktien brager op.

BoConcept Fold sammen
Læs mere

Hovedaktionæren bag den børsnoterede møbelkoncern BoConcept, Viggo Mølholm,  har det seneste år gået og luret på at afhænde sine aktier, og nu har han fundet en køber i selskabet Layout Bidco, som en stribe investorer bag kapitalfonden 3i Group står bag.

Investorgruppen har således torsdag fremsat et købstilbud på hele BoConcept, som har været gennem en større turnaround.

Kapitalfonden tilbyder at købe B-aktierne i BoConcept for 500 kr. stykket og de stemmetunge A-aktier for 615 kr. Det svarer til en samlet købspris for hele molevitten på knap 1,5 milliarder kr.

Meddelelsen om købstilbuddet sendte fra børsstart B-aktien op med 10.6 pct. til 497 kr.

På forhånd har Viggo Mølholm og hans familie, SmallCap Danmark A/S, Kirk & Thorsen Invest A/S, et antal andre aktionærer samt medlemmer af BoConcepts ledelse givet
forhåndstilsagn om at vil sælge deres aktier, og dermed har køberne allerede sikret sig  67,5 pct. af den samlede kapital og 81,5 pct. af stemmerettighederne.

Som følge af købstilbuddet valgte BoConcept torsdag at fremrykke sit årsregnskab for 2015/16.

Årsregnskab viser, at BoConcept har øget salget med cirka 100 mio. kr. til 1.235 mio., og at driftsoverskuddet før særlige poster er vokset til 120 mio. fra 15 mio. kr.

»Resultatet for helåret 2015/16 er meget tilfredsstillende og udtryk for resultatet af vores turnaround plan. Årets resultat er primært opnået som konsekvens af tilpasning af butiksnettet, bedre performance i vores videreførte butikker, større effektivitet i hele værdikæden samt et positivt bidrag fra valutakurser,« skriver adm. direktør Torben Paulin i regnskabsmeddelelsen.

Om fremtiden oplyser han, at CoConcpet i regnskabsåret 2016/17 ventes at øge salget med 3-5 pct. og at overskudgraden vil lande på niveauet 10 pct., hvor det i 2015/16 endte på 9,7 pct.