Kapitalfond sluger tre danske it-firmaer i én mundfuld

Den nu kapitalfondsejede trio er vokset kraftigt og leverede et driftsresultat på knap 40 mio. kr. i det seneste regnskabsår.

»Vi kommer til at levere det samme, som man kan i the big league, men vi er meget mere fleksible,« siger Steffen Thomsen, partner i Adelis, til Finans. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Sæderup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kapitalfonden Adelis har opslugt tre danske it-virksomheder i en mundfuld og slået dem sammen. Det sker i frontalgreb på en fragmenteret branche, skriver Finans.

Firmaerne, IT Relation, Front-data samt datterselskabet DSI-Next, der har specialiseret sig i outsourcing af it for små og mellemstore virksomheder, bliver med handlen den suverænt største aktør. Adelis sætter sig på 55 pct. af aktierne, mens selskabernes ledergruppe medinvesterer og tager den resterende klump aktier.

»Vi vil dominere det her segment,« siger Steffen Thomsen, partner i Adelis, der forvalter lidt mere end 3 mia. kr. for hovedsageligt pensionsselskaber.

Den nu kapitalfondsejede trio er vokset kraftigt og leverede et driftsresultat på knap 40 mio. kr. i det seneste regnskabsår. Målet er at øge omsætningen fra 300 mio. kr. til mere end 500 mio. kr. inden for tre-fem år.

Firmaerne - der holder til i Herning, Aarhus, Odense og København - løser it-opgaver for små og mellemstore virksomheder med 50-800 ansatte.

Med opkøbene bliver det muligt at gå efter større kunder, som hidtil har været forbeholdt aktører som IBM og Fujitsu.

»Vi kommer til at levere det samme, som man kan i the big league, men vi er meget mere fleksible,« siger Steffen Thomsen til Finans.

Ifølge branchekilder handler lignende selskaber typisk til 10-12 gange driftsresultat. Det vil værdisætte handlen til ca. 500 mio. kr.

Jens Søgaard, som stiftede Front-data i 1992, mener, at konsolidering i branchen for outsourcing af virksomheders it er afgørende for kvalitet og pris, for der stilles hele tiden højere krav til bl.a. datasikkerhed.

»Vi kommer til at bygge en utrolig stærk spiller på markedet,« siger Søgaard, som fortsætter i det nye selskabs bestyrelse, til Finans.