Kapitalfond lider kæmpetab på dansk vindsatsning

Den tyske kapitalfond VMCap har mistet millioner og atter millioner på en investering i den fynske virksomhed SSP Technology, der er kendt for at fremstille nogle af verdens længste vindmøllevinger. Det skriver Finans.

Arkivfoto. Den tyske kapitalfond VMCap har mistet millioner og atter millioner på en investering i den fynske virksomhed SSP Technology, der er kendt for at fremstille nogle af verdens længste vindmøllevinger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at kapitalfonden kort inden finanskrisen købte virksomheden for små 300 mio. kr., er det samlede underskud i SSP Technology løbet op i 246 mio. kr. Det viser regnskaberne, som også afslører en stribe af kapitalforhøjelser til det nødlidende selskab. Nu har ejerne sagt stop, og virksomheden er under rekonstruktion ved retten i Svendborg.
- Det er en rigtig fin virksomhed med stærke patenter, teknologi og produktionsfaciliteter. Historisk har virksomheden dog haft problemer med at tjene penge, siger Teis Gullitz-Wormslev, partner i advokatfirmaet Kromann Reumert, der står for rekonstruktionen, til Finas.


Aktuelt er virksomhedens akutte økonomiske problemer ifølge Finans' oplysninger udløst af, at en brasiliansk kunde, vingeproducenten Tecsis, ikke har været i stand til at betale den danske virksomhed.
Medejer af SSP Technology Flemming Sørensen fortæller, at man arbejder på at finde en ny ejer.
- Vi er i rekonstruktion, og vi er positive i forhold til at finde en løsning, siger han til Finans.