Kapitalfond køber Bluegarden fra Danske Bank og Nordea

De danske banker sælger lønudbetalingsselskabet Bluegarden, der tidligere hed Multidata. Køberen en den amerikanske fond Marlin Equity Partners. Købesummen er ikke oplyst.

Foto: Bax Lindhardt.
Læs mere
Fold sammen

Det bliver den amerikanske kapitalfond Marlin Equity Partner, der køber lønudbetalingsfirmaet Bluegarden, der ejes af de danske banker i fællesskab. Medarbejderne er tidligere i dag blevet informeret.

Det fremgår af en pressemeddelse, der netop er blevet udsendt fra Bluegarden.

Køberen er - som Berlingske tidligere har afsløret - kapitalfonden Marlin Equity Partner, der har hovedkontor i Californien i USA, og som er kendt for at investere i blandt andet teknologivirksomheder, herunder IT-virksomheder inden for den finansielle industri.

Bluegarden, der tidligere hed Multidata herhjemme, står bag lønudbetalingssystemerne Dataløn og Multiløn, som bruges af 60.000 danske virksomheder og samlet en million danske lønmodtagere. Ca. 20 procent af samtlige lønmodtageres lønudbetalinger i Norden håndteres af Bluegarden.

Selskabet er ejet af en række danske banker - herunder Danske Bank og Nordea - samt Nationalbanken.

Afgående bestyrelsesformand for Bluegarden, Peter Lybecker er vældig godt tilfreds med handelen.

»Forud for dagens pressemeddelelse er der foretaget en omfattende gennemgang af Bluegardens strategiske muligheder. Konklusionen har været, at Bluegarden har brug for en ny ejer med den nødvendige ekspertise, engagement og økonomiske resurser til at udvikle virksomheden yderligere,« siger Peter Lybecker i en kommentar.

»For bestyrelsen har det været vigtigst at anbefale den bedste ejer med en stærk motivation for at udvikle Bluegardens løn- og HR-administrationsløsninger i en retning, der skaber yderligere værdi for Bluegardens mange kunder. Jeg er overbevist om, at vi har fundet en højt kvalificeret ejer i Marlin, som har en særdeles stærk international erfaring inden for branchen,« siger Peter Lybecker.