Kapitalfond fusionerer fire selskaber til slagterikæmpe

Den danske kapitalfond Axcel har udskrevet en milliardcheck, købt fire selskaber på én gang og slået dem sammen for at dominere markedet for højteknologisk slagteriudstyr.

Den danske kapitalfond Axcel har udskrevet en milliardcheck, købt fire selskaber på én gang og slået dem sammen for at dominere markedet for højteknologisk slagteriudstyr. Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lisovskaya Natalia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er virksomhederne SFK Leblanc fra Kolding, Attec fra Sydals, Carometec fra Smørum samt tyske Itec, der nu fusioneres og sætter sig på ca. knap 20 pct. af det globale marked.

Det skriver Finans.

»Fra dag ét får vi skabt en markedsleder,« siger director hos Axcel Christoffer Müller og peger over for Finans på, at en børsnotering er en mulighed på sigt.

De fire selskaber og 740 medarbejdere ventes at omsætte for 1,1 mia. kr. og levere et driftsresultat på 165 mio. kr. i år.Værdien af handlen er ikke offentliggjort, men Axcel har ifølge Finans' beregninger formentlig betalt 1,3-1,4 mia. kr. for firkløveret.

SFK Leblanc, der indtil 2006 var Danish Crowns datterselskab, har Axcel købt af kapitalfonden Maj Invest, mens de tre andre selskaber alle har været privatejede.

SFK, Attec samt Itec sælger størstedelen af det udstyr, der bruges i moderne slagterier. Carometec har fokuseret på en endnu mindre niche og producerer en maskine, der scanner grise og udregner prisen til landmændene samt finder ud af, hvilke udskæringer slagteriet tjener fleste penge på.

»Produkterne kompletterer hinanden godt, og vi kompletterer hinanden godt, så vi kan komme ud på nye markeder,« siger Ib Nykjær, adm. direktør for SFK Leblanc, til Finans.