Kapitalfond fusionerer fire selskaber til slagterikæmpe

Den danske kapitalfond Axcel har udskrevet en milliardcheck, købt fire selskaber på én gang og slået dem sammen for at dominere markedet for højteknologisk slagteriudstyr.

Foto: Lisovskaya Natalia. Den danske kapitalfond Axcel har udskrevet en milliardcheck, købt fire selskaber på én gang og slået dem sammen for at dominere markedet for højteknologisk slagteriudstyr. Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Det er virksomhederne SFK Leblanc fra Kolding, Attec fra Sydals, Carometec fra Smørum samt tyske Itec, der nu fusioneres og sætter sig på ca. knap 20 pct. af det globale marked.

Det skriver Finans.

»Fra dag ét får vi skabt en markedsleder,« siger director hos Axcel Christoffer Müller og peger over for Finans på, at en børsnotering er en mulighed på sigt.

De fire selskaber og 740 medarbejdere ventes at omsætte for 1,1 mia. kr. og levere et driftsresultat på 165 mio. kr. i år.Værdien af handlen er ikke offentliggjort, men Axcel har ifølge Finans' beregninger formentlig betalt 1,3-1,4 mia. kr. for firkløveret.

SFK Leblanc, der indtil 2006 var Danish Crowns datterselskab, har Axcel købt af kapitalfonden Maj Invest, mens de tre andre selskaber alle har været privatejede.

SFK, Attec samt Itec sælger størstedelen af det udstyr, der bruges i moderne slagterier. Carometec har fokuseret på en endnu mindre niche og producerer en maskine, der scanner grise og udregner prisen til landmændene samt finder ud af, hvilke udskæringer slagteriet tjener fleste penge på.

»Produkterne kompletterer hinanden godt, og vi kompletterer hinanden godt, så vi kan komme ud på nye markeder,« siger Ib Nykjær, adm. direktør for SFK Leblanc, til Finans.