Kapitalfond dropper opkøb af TDC - aktien styrtdykker

Apollo har netop meddelt, at selskabet har droppet planerne om at købe TDC. Meldingen sender TDC-aktien i frit fald.

Arkivfoto: Apollo har netop meddelt, at selskabet har droppet planerne om at købe TDC. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at TDC i juli afviste et købsforslag, som kapitalfonden Apollo havde lagt på bordet, meddeler Apollo torsdag, at selskabet helt har droppet planerne om at købe TDC.

Meldingen sender TDC-aktien i frit fald. Da meldingen tikkede ind, dykkede aktien hele ni procent, men aktien har dog stabiliseret sig en anelse og er i øjeblikket nede med omkring 6 procent.

Siden TDCs afslag tidligere på året har det ellers været rygtet, at den amerikanske kapitalfond ville forsøge sig med et nyt bud. Men det emne er tilsyneladende nu udelukket efter dagens udmelding.

De fleste undrede sig da også over Apollos interesse, for der er ikke mange, som ser, hvilken forretning det kan være at købe TDC i 2016.

»Apollos kølnede interesse for TDC er helt naturlig af rigtig mange årsager. Interessen var i første omgang mærkelig, fordi TDC indtjening er under pres, en koncentration på kabeltv-markedet, som kunne give stordriftsfordele, er konkurrencemæssigt ikke muligt, og der er ganske enkelt ikke tilstrækkelig med synergier at realisere,« siger investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen.

»Mobilpriserne i Danmark er købekraftskorrigeret blandt de absolut laveste i verden - så det er svært at tjene penge,« fastslår han.

Efter at bestyrelsen tidligere på året takkede nej til Apollos tilbud, har selskabet været hårdt presset fra flere sider. Den største hovedpine er det nye mobilselskab Tjeep, som tilbyder priser, der kan være en katalysator for en ny mobilpriskrig. Men også TDCs store konkurrenter - norskejede Telenor og svensk-finske Telia - presser giganten.

»Udsigten til en priskrig er det mest alvorlige for en potentiel køber af TDC,« vurderede aktieanalytiker Michael Friis fra Alm. Brand Markets i sidste måned.

Derudover har TDC store problemer med at samle alle sine privatkunder i datterselskabet YouSee, sådan som det skete 1. juli. TDC har ansat 100 ekstra medarbejdere og overflyttet salgsfolk til kundesupport for at råde bod på, at der er problemer med at lægge IT-systemerne sammen.