Kapitalfond byder på Opel

Bilproducenten Opel kan nu ende i en kapitalfonds hænder. Bruxelles-baserede RHJ vil betale omkring 2. Mia. kr. for Opel og lover at bevare mærket selvstændigt.

Læs mere
Fold sammen
Bilmærket Opel er disse dage mere populær blandt mulige investorer, end blandt bilkøberne. Nu forsøger den Bruxelles-baserede kapitalfond RHJ med et nyt forbedret bud, at kortslutte den handel, mellem den canadiske reservedelsproducent Magna og GM, som alle for få uger siden troede var på plads.RHJ vil lægge omkring 2 mia. kr. på bordet for den tyske bilproducent og lover samtidig, at de vil bevare hovedparten af arbejdspladserne i Tyskland, hvor Opel er store i bl.a. Rüsselheim og Bochum.

RHJ var ellers blevet kørt ud på et sidespor, fordi den tyske regering, der er tungt involveret i arbejdet på at redde Opel, foretrak canadiske Magna som køber. Kritikere har fremhævet, at RHJ alene var en slags stråmand for den nuværende ejer, GM, og at RHJ blev brugt til at sikre, at GM kunne få magten over Opel endnu en gang, hvis GM får styr på økonomien.

Tyske pressekilder forventer, at der falder en afgørelse omkring Opel i løbet af den kommende uge. Allerede i morgen, lørdag, skal byderne præsentere den tyske regering for indholdet af deres bud. Den tyske stat har lovet at give omkring 20 mia. kr. i støtte til Opel, penge der skal bruges til at modernisere koncernen og udvikle nye modeller og teknikker.