Kapitalbehovet hos verdens ældste bank stiger

Udover det stigende kapitalbehov har Monte dei Paschis likviditet ramt et alarmerende lavt niveau.

Den kriseramte italienske storbank Monte dei Paschi di Sienas behov for ekstra kapital er steget fra 5 mia. euro til 8,8 mia. euro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stefano Rellandini
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den Europæiske Centralbank, ECB, meddelte sent mandag, at den kriseramte italienske storbank Monte dei Paschi di Sienas behov for ekstra kapital er steget fra 5 mia. euro til 8,8 mia. euro. Den italienske regering kommer til at stå med den øgede regning, efter en privat redning i sidste uge mislykkedes. Det skriver Financial Times.

Udover det stigende kapitalbehov har Monte dei Paschis likviditet ramt et alarmerende lavt niveau, hvilket komplicerer redningen af banken fra 1472 yderligere.

I sidste uge godkendte den italienske regering med Paolo Gentiloni i spidsen brugen af 20 mia. euro fra statskassen til at stabilisere de mest skrøbelige finansielle institutioner.

I første række står Monte dei Paschi, hvis redning er blevet godkendt, men regningen forventes altså at tage en fortsat større bid af de samlede stabiliseringmidler, hvilket kan gå udover støtte til særligt mindre regionale banker, der har oplevet lignende problemer.

Chef for den tyske centralbank og medlem af ECBs bestyrelse, Jens Weidman, udtalte i et interview med den tyske avis Bild, at redningen af Monte dei Paschi ikke bør ses som værende en færdig aftale. Han råder først og fremmest Italien til at sikre sig, at banken er værd at redde.