Kanal 4-ejer vil ekspandere yderligere

Den nye ejer af danske Kanal 4, The Voice og andre TV-stationer har kig på hele Østeuropa og Tyrkiet. Adm. direktør for SBS i Danmark, Henrik Ravn, er dog tavs om ekspansionsplanerne for ProSiebenSat.1.

Blot få dage efter etableringen af den nye europæiske TV-gigant, ProSiebenSat.1, tales der allerede om yderligere opkøb. ProSiebenSat.1, der onsdag købte SBS Broadcasting for 24,5 mia. danske kr., har ifølge Financial Times blandt andet kig på potentielle handler i både Østeuropa og Tyrkiet, hvor mediekoncerner som MTG og CME har haft pæn vækst i de seneste år.

Samtidig oplyser adm. direktør for ProSieben, Guillaume de Psoch, at det nye selskab er interesseret i at byde på britiske ITV, hvor også Europas største TV-koncern, tyske RTL Group, har vist interesse i at overtage 17,9 pct. af aktierne, som i dag ejes af Rupert Murdochs britiske Sky Broadcasting.

Hvor vide planerne er for ProSieben er endnu ukendt, men sikkert er det, at målet er at gå direkte i kødet på tyske RTL Group.

Står stærkere
Adm. direktør for danske SBS, Henrik Ravn, som altså nu indgår i det nye ProSiebenSat.1, ønsker ikke at fortælle noget om de videre ekspansionsplaner:

»Det kan jeg overhovedet ikke kommentere på. Men der er ingen tvivl om, at vi allerede nu står betydeligt stærkere i hele den igangværende omlægning af det europæiske TV-marked. Og fra at have været nummer tre på det europæiske marked er vi nu rykket op og kan konkurrere på lige fod med den øverste top,« siger Henrik Ravn til Berlingske Business.

Analytikere siger dog til Financial Times, at det nok kommer til at tage et pænt stykke tid for ProSieben at smelte sammen med SBS. Det tyske ugemagasin, Focus, bemærker samtidig, at gældsposter, skat og afskrivninger stiger med hele 43 pct. til i alt 691 mio. euro.