Kan kæmpeflyet og Dubai vippe Egypten af charterpinden?

Tirsdag lander verdens største fly i Kastrup, og det skal fragte endnu flere danskere mod Emiraterne. Rejseselskaberne håber, at ørkenstaten kan overtage Egypten og Tunesiens plads i charterlandskabet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På onsdag kan de første danskere tage plads på af en af de to etager i et af de 615 flysæder i kæmpeflyegt Airbus A380 og sætte kursen mod De forenede Arabiske Emirater. Syv dage om ugen, året rundt bliver det nu muligt at flyve til Dubai med Emirates i verdens største fly.

Et af de selskaber, der tilbyder rejser med kæmpeflyet, er Apollo. Rejseselskabet satser benhårdt på, at Emiraterne skal erstatte en tidligere populær charterdestination, fortæller kommunikationschef i Apollo, Glenn Bisgaard.

»Det er ingen hemmelighed, at vi satser hårdt på Emiraterne og har indgået et strategisk samarbejde, fordi vi skal have fundet et alternativ til Egypten,« siger han.

Uro og terror har plaget Egypten og Tunesien, som ellers har været populære destinationer, når danskerne savnede sol og sommer i vintermånederne. Derfor har det været vigtigt for Apollo at finde et alternativ.

»Der er ingen tvivl om, at Emiraterne har potentiale til at blive den nye store charterdestination. Danskernes interesse er helt klart vokset i takt med, at produktet er blevet mere alsidigt, og at prisen er kommet ned på det niveau, vi kender fra Egypten,« siger Glenn Bisgaard.

Hvis man skal tro Apollos hjemmeside, er rejseselskab »størst og bedst på Dubai«, og en hurtig søgning viser, at solhungrende danskere kan komme af sted syv nætter fra godt 6.000 kroner i januar.

Om det er Apollos store satsning eller urolighederne i Egypten og Tunesien, der har givet Emiraterne en popularitetsindsprøjtning, er ikke til at sige, ikke desto mindre er antallet af bookinger til Emiraterne steget med op mod 200 pct. i forhold til samme periode sidste år, oplyser Apollo.

Hos Star Tour er man mere påpasselig med at kalde Dubai for danskernes nye yndlingsrejsemål i vintermånederne. Til spørgsmålet om, hvorvidt Dubai kan blive en lige så stor vinterfavorit som Egypten, er svaret nej.

»Man kan ikke bare bytte en tur til 3.000 kroner til Egypten ud med en rejse til Dubai. Selv om Dubai på flere måder er tættere på Egypten, vil Egypten-segmentet snarere kigge mod Spanien og Kanarieøerne. Her oplever vi virkelig en stigende interesse,« siger pressechef i Star Tour, Nikolai Johnsen.

Star Tour sender i år 2.500 danskere til Dubai og har også booket sæder i kæmpeflyet, men rejseselskabet fortæller, at konkurrencen er hård.

»Vores strategi i Dubai er at få de bedste hotellet for på den måde at tilbyde noget unikt. De rejsende, som vælger Dubai, er et segment, der har penge på kontoen, da det ikke er noget billigt sted at opholde sig,« siger Nikolai Johnsen og tilføjer:

»Hvis Dubai skal konkurrere med Egypten eller Kanarieøerne, skal der komme en større bredde i udbuddet af hoteller i den lavere prisklasse.«