Kan Facebook skabe verdensfred?

Nu vil Facebook bruge sin indflydelse til at fremme fred i verden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis Facebook var et land, så ville det sociale netværk være det tredjestørste land i verden. Kun Indien og Kina er større. Nu er Facebook selvfølgelig ikke en nation, mens firmaets marketingchef Randi Zuckerberg elsker at bruge denne sammenligning – og hun mener ligefrem, at Facebook kan bruge sin størrelse til at skabe fred i verden.

”Hvilken indflydelse har den tredjestørste nation i verden?”, spurgte hun tirsdag på Personal Democracy Forum i Barcelona.

Hun præsenterede et nyt projekt, peace.facebook.com, der skal fremme fred i verden ved at udvikle teknologi, der hjælper folk med at forstå hinanden bedre. Her kan man blandt andet se, at der er oprettet 36.000 relationer mellem Indien og Pakistan på Facebook i det sidste døgn, 8.500 forbindelser mellem Grækenland og Tyrkiet og 12.800 venskaber mellem Israel og Palæstina.

Her er der også statistik over antallet af Facebook-forbindelser mellem forskellige politiske og religiøse grupper.

Men Facebook mangler stadig at overbevise sine egne brugere om, at det kan lade sig gøre at skabe verdensfred. Kun 9 pct. af de adspurgte Facebook-brugere i USA tror, at det er muligt at skabe verdensfred i de næste 50 år.

På den nye side ”Peace on Facebook” kan man læse om forskellige projekter og dele sine egne tanker om fred og teknologi.

Randi Zuckerberg har sikkert den nødvendige opbakning i firmaet til at gøre sine visioner til virkelighed – hun er søster til firmastifter Mark Zuckerberg.