Kan du pege på én ting, som Vestas kunne have gjort bedre? - »Det har jeg faktisk lidt svært ved«

Vestas klarede sig overbevisende godt i årets første tre måneder. Man klarede sig faktisk så godt, at den adm. direktør har svært ved at pege på et konkret forbedringspunkt.

Anders Runevad, administrerende direktør for Vestas, har svært ved at finde håret i suppen i selskabets seneste Q1-regnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De første tre måneder af 2017 må siges at være mere end godkendt for Vestas. På stort set alle parametre går virksomheden frem - og flere steder endda ganske markant. Da Berlingske Business efter regnskabet talte med adm. direktør i Vestas, Anders Runevad, kunne han umiddelbart heller ikke sætte fingeren på et forbedringspunkt.

»… det har jeg faktisk lidt svært ved for at være ærlig. Jeg har høje ambitioner for Vestas, men jeg mener også, at det på sin plads at anerkende, når vi haft et godt kvartal,« siger topchefen.

Det var i forvejen forventet, at Vestas ville klare sig godt i forhold til første kvartal af 2016, men selv de høje forventninger blev slået. Såvel omsætning som driftsindtjening og bundlinje lå ganske pænt over markedets forventninger til Vestas.

»Det er et meget solidt kvartal, og det er selvfølgelig vigtig at få en god start på året. Vi fortsætter med at eksekvere godt, og vi leverer på vores langsigtede plan,« siger Runevad.

Flere af Vestas' konkurrenter, der den seneste tid har aflagt deres respektive regnskaber, har meldt om stadigt stigende prispres på deres vindmøller. Vestas har dog gennem flere kvartaler virket nogenlunde immun mod prispresset, og med en salgspris på 880.000 euro per megawatt i kvartalet virker jernskjorten stadig til at være på i Vestas.

»Hvis vi ser på tværs af kvartalerne, så ser vi egentlig et ret stabilt miljø. Det er helt sikkert et meget konkurrencepræget marked, og vi skal kæmpe for hver ordre, men alt i alt er jeg glad for prisen per MW og de ordrer, som vi har fået,« siger Runevad.