Kamp om Nokias nye N9

Danske teleselskaber står i kø for at sælge Nokias nyskabende N9-telefon fra efteråret - selv om den bliver den første og sidste. Det kan gøre den til et samlerobjekt.

N9 er Nokias nye flagskib og kommer i tre farver. Foto: Nokia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske teleselskaber står i kø for at sælge den nye Nokia N9-telefon, når den kommer i handelen i tredje kvartal - selv om den er dødsdømt af analytikerne.

Telia og »3« er med fra start for at bringe N9 med det nye styresystem MeeGo ud til danskerne. N9 er tiltænkt som Nokias nye flagskib og skulle have været indledningen på en glorværdig æra, hvor verdens største mobilproducent sammen med chipgiganten Intel i fællesskab skulle erobre mobil- og PC-markedet med MeeGo. Indtil Nokias nye topchef, Stephen Elop, skrottede al softwareudvikling og indgik aftale med Microsoft om fremover at lægge Windows Phone på alle Nokias dyrere telefoner.

Kan blive et samlerobjekt

Derfor jubler analytikerne ikke over N9, som dog har fået stor ros i teknologikredse.

»Det synes meningsløst at lancere en telefon som N9 på en platform, som er blevet skåret væk af ledelsen,« som analytiker Didier Scemama fra RBS siger til nyhedsbureauet Reuters.

Derfor kan N9 blive et samlerobjekt for at signalere, at man har noget, som ingen andre har.

N9 har en skærm på 3,9 tommer af ridsefrit glas. Hele telefonen er skåret ud af et enkelt stykke polykarbonat. Den har indbygget kamera med en opløsning på otte megapixler, har en hukommelse på 64 gigabytes, trådløs forbindelse og er klar til mobilbetaling. Prisen er endnu ikke offentliggjort, ej heller den præcise lanceringsdato, men flere medier skriver, at N9 får premiere i Sverige 23. september. Som andre dyrere telefoner kan den betjenes med fingrene - faktisk er alle knapper foran på telefonen væk.

Nokias manglende støtte til MeeGo har fået programmørerne til at søge væk.

MeeGo bygger på det gratis styresystem Linux.